Primăria Timișoara: 11 candidați pentru alegerile din iunie

- Advertisement -

11 candidați se vor lupta pentru a convinge timișorenii că merită votul lor la alegerile din 5 iunie. Este vorba despre un candidat independent și zece reprezentanți ai mai multor partide.

La Biroul Electoral Municipal au fost depuse 14 cereri de candidatură din partea celor care vor să obțină funcția de primar al Timișoarei. Trei dintre acestea au fost respinse, deoarece nu au întrunit numărul necesar de semnături. Este vorba despre candidatul M10 – Adrian Boruga, candidatul UCDR – Gheorghe Rosu și candidatul independens Elisabeta Dobrescu.

Candidații Admiși de către Biroul Electoral Municipal sunt următorii:

PNL – Nicolae Robu
PSD – Florin Bîrsășteanu
UDMR – Zsolt Molnar
PPU – Cosmin Trif
ALDE – Ilare Bordeașu
PMP – Marius Dugulescu
Independent – Adrian Orza
BUN – Simona Tiriteu
PND – Petrică Folică
UNPR – Ion Răducanu
PRU – Liviu Băcana

Printre candidați regăsim figuri din actuala administrație locală, cum este Nicolae Robu, actualul primar, consilierul Adrian Orza sau fostul consilier local Petrică Folică. O singură femeie candidează pentru poziția de primar al Timișoarei, Simona Tiriteu. Alte nume care se regăsesc pe listă sunt cele ale revoluționarului Liviu Băcana sau al profesorului universitar Ilare Bordeașu.

Creditați cu cele mai mari șanse în alegerile din 5 iunie sunt reprezentanții celor mai mari partide intrate în cursă, respectiv Nicolae Robu, reprezentant al PNL și Florin Bîrsășteanu, reprezentant al PSD.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare