Ținând cont de timpul ”infinit” petrecut în atelierele de reparații, tramvaiele Timișoarei trimise la reabilitare la Arad, respectiv Pașcani, în condițiile în care municipalitatea anunța că procesul aproximat este de 3-4 luni pentru ”reconstrucția” unei bucăți, punerea în circulație a mijloacelor de transport pe șine devine un vis tot mai îndepărtat.

Au trecut deja peste șase luni de când cele două tramvaie au intrat în procesul de reabilitare și nici acum nu sunt gata, iar termenul de patru ani pentru reabilitarea a 30 de bucăți, în aceste condiții, nu poate fi respectat sub nicio formă. Dacă primul termen pentru finalizarea reabilitării și punerea în circulație a fost luna septembrie a anului 2014, acesta a fost devansat pentru ”începutul iernii”, iar apoi pentru luna decembrie. Nici acesta n-a fost respectat! A urmat apoi ”aprilie 2015”, dar primarul Nicolae Robu a anunțat că nu crede că garniturile vor ajunge la Timişoara nici pe parcursul acestei luni. ”Mai sunt anumite componente de furnizat, dar cei care lucrează la ele au afirmat că până la sfârșitul lunii aprilie vor fi gata. Părerea mea este că nu vor fi gata până la sfârșitul lunii aprilie”, a explicat edilul-șef de pe Bega.

Nicolae Robu a luat decizia asupra nuanței culorilor pe care le vor avea tramvaiele, atât la exterior, dar și asupra materialului de pe scaune, iar acum se mulțumește cu faptul că i-a fost trimis spre vizionare un… scaun. ”Am văzut un model de scaun. Mi-a fost adus un scaun să-l văd pe viu și arată superb. Mi-e greu să vi-l descriu. Este superb în orice caz, vă asigur că arată superb” a exultat Robu, care pare că nu se grăbește să ”urgenteze” procesul de reabilitare, întrucât se pare că acest proiect nu reprezintă o prioritate.

Prețurile la care vor fi reabilitate tramvaiele se ridică la suma de 480.000 de euro/bucată, sumă la care se adaugă TVA, iar fondurile sunt alocate tocmai din bugetul local.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.