Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBătaie de joc! Tramvaiele reabilitate nu vin nici în aprilie! A venit...

Bătaie de joc! Tramvaiele reabilitate nu vin nici în aprilie! A venit un… scaun!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ținând cont de timpul ”infinit” petrecut în atelierele de reparații, tramvaiele Timișoarei trimise la reabilitare la Arad, respectiv Pașcani, în condițiile în care municipalitatea anunța că procesul aproximat este de 3-4 luni pentru ”reconstrucția” unei bucăți, punerea în circulație a mijloacelor de transport pe șine devine un vis tot mai îndepărtat.

Au trecut deja peste șase luni de când cele două tramvaie au intrat în procesul de reabilitare și nici acum nu sunt gata, iar termenul de patru ani pentru reabilitarea a 30 de bucăți, în aceste condiții, nu poate fi respectat sub nicio formă. Dacă primul termen pentru finalizarea reabilitării și punerea în circulație a fost luna septembrie a anului 2014, acesta a fost devansat pentru ”începutul iernii”, iar apoi pentru luna decembrie. Nici acesta n-a fost respectat! A urmat apoi ”aprilie 2015”, dar primarul Nicolae Robu a anunțat că nu crede că garniturile vor ajunge la Timişoara nici pe parcursul acestei luni. ”Mai sunt anumite componente de furnizat, dar cei care lucrează la ele au afirmat că până la sfârșitul lunii aprilie vor fi gata. Părerea mea este că nu vor fi gata până la sfârșitul lunii aprilie”, a explicat edilul-șef de pe Bega.

Nicolae Robu a luat decizia asupra nuanței culorilor pe care le vor avea tramvaiele, atât la exterior, dar și asupra materialului de pe scaune, iar acum se mulțumește cu faptul că i-a fost trimis spre vizionare un… scaun. ”Am văzut un model de scaun. Mi-a fost adus un scaun să-l văd pe viu și arată superb. Mi-e greu să vi-l descriu. Este superb în orice caz, vă asigur că arată superb” a exultat Robu, care pare că nu se grăbește să ”urgenteze” procesul de reabilitare, întrucât se pare că acest proiect nu reprezintă o prioritate.

Prețurile la care vor fi reabilitate tramvaiele se ridică la suma de 480.000 de euro/bucată, sumă la care se adaugă TVA, iar fondurile sunt alocate tocmai din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...