Bătălie pe Aeroportul Timişoara între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean

- Advertisement -

Primarul Timişoarei – Nicolae Robu a prins un pont conform căruia Guvernul României se pregăteşte să dea o hotărâre de Guvern în ce priveşte aeroporturile din ţară. După aprobarea hotărârii respective se vor cesiona 80% din acţiunile fiecărui aeroport, de la statul român către municipile în care se găsesc respectivele aeroporturi. Important de reţinut că această hotărâre nici nu a fost discutată în plen până în acest momemnt. Este vorba doar despre o posibilă acţiune.

În cazul judeţului şi municipiului în care ne aflăm – Timiş şi Timişoara, este vorba despre Aeroportul Timişoara – „Traian Vuia”.

Consiliul Local Timişoara a aprobat astăzi un proiect de hotărâre „privind acordul pentru cesionarea a 80% din acţiunile deţinute de Statul Român, către Municipiul Timişoara şi trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român în domeniul public al Municipiului Timişoara”. Această hotărâre vine după aprobarea unei hotărâri asemănătoare la Consiliul Judeţean Timiş. Astfel, cele două instituţii se bat pentru 80% din acţiuni, celelalte 20% vor rămâne la fondul Proprietatea. Primarul Timişoarei – Nicolae Robu are şase luni termen pentru negocierea procentajului de acţiuni ce va revenii Municipiului Timişoara.

Este firesc să avem împreună acţiuni la Aeroportul Timişoara, cât şi consiliul local Timişpara, cât şi Consiliul Judeţean Timiş. Nu este corect să preluăm noi 80 la sută, este bine să fie un procentaj echitabil.” a declarat primarul Nicolae Robu. „Timişoara reprezintă jumătate din judeţ ca populaţie şi peste 80% din forţa economică a judeţului. Prin urmare este firesc să nu coborâm la sub jumătate din acţiunile transferate în plan local

Sursa foto: eoficial

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img