Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăLazlo Borbely: Coloana fidelității jignește comunitatea maghiară. Vezi ce i-a răspuns primarul!

Lazlo Borbely: Coloana fidelității jignește comunitatea maghiară. Vezi ce i-a răspuns primarul!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lazlo Borbely, deputat UDMR a declarat, în vizita pe care a făcut-o la Timișoara că monumental Coloana Fidelității jignește comunitatea maghiară și dat fiind faptul că a fost contruită în perioada Imperiului Austro Ungar, trebuie să se ofere comunității locale posiiblitatea  de a-și spune părerea. Deputatul a specificat că discuția purtată cu Nicolae Robu a fost civilizată, dar că edilul nu a vrut să își schimbe părerea. În plus, maghiarul a cerut ca monumentele din oraș, care au o importanță deosebită pentru comunitatea maghiară să fie restaurate și amplasate în locuri vizibile.

„În cursul discuției, i-am spus clar edilului timișorean că această statuie, jignește comunitatea maghiară, și că dat fiind faptul că monumentul a fost ridicat într-o vreme când Timișoara făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, trebuie să se ofere comunității maghiare locale posibilitatea de a-și spune părerea în această chestiune.Într-adevăr, discuția noastră s-a desfășurat într-un mod civilizat, este adevărat însă și că primarul nu a fost dispus să își schimbe opinia. Eu i-am propus să poarte negocieri cu reprezentanții locali ai UDMR și să încerce să găsească împreună o soluție satisfăcătoare pentru ambele părți.”

Edilul Timișorean a confirmat la rândul său că discuția dintre cei doi a fost purtată în termeni amiabili. Robu a ținut să îl asigure pe Borbely de întreaga sa considerație și i-a promis că va proceda  cu respect deplin față de comunitatea maghiară din Timișoara și va sprijini activitatea ei culturală, educațională și religioasă.

 „Confirm în totalitate cele declarate de domnul Laszlo Borbely privind termenii discuției noastre și pozițiile avute de fiecare dintre noi. Îl asigur pe domnul Laszlo Borbely de întreaga mea considerație, precum și de faptul că, așa cum am procedat și până acum, voi arăta respect deplin comunității maghiare din Timisoara și o voi sprijini în satisfacerea  nevoilor sale culturale, educaționale, religioase, cum, de altfel, voi proceda și în raport cu celelalte minorități etnice și cu majoritatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...