Horticultura se ocupă momentan de întreținerea spațiului verde din Timișoara, FĂRĂ contract! Ce vrea Robu de la societate VIDEO

- Advertisement -

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu își menține punctul de vedere anunțat cu câteva luni în urmă, atunci când a fost acuzat că ”trage” pentru firmele unor liberali apropiați lui, firme care se ocupau până în vara acestui an de întreținerea de spații verzi în capitala Banatului.

Sătul de ”povești”, Robu a decis, la sugestia Curții de Conturi, că cea mai bună soliuție pentru acest domeniu de activitate o reprezintă tocmai firma din ”ograda” administrației locale – Horticultura. ”Suntem într-o perioadă în care contractele au expirat, toate, și a trebuit ca Horticultura să preia întreținerea pe toate sectoarele până când Consiliul Local va decide dacă, în continuare se va merge cu atribuire directă către Horticultura, sau dacă se vor realiza noi licitații. În cazul în care se decide organizarea de noi licitații și până când se va ajunge să se semneze noi contracte cu firmele care vor câștiga licitațiile, va dura destul de mult. În tot acest timp, Horticultura se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi” a precizat Robu, marți.

Edilul-șef de pe Bega se lovește, culmea, de refuzul conducerii societății de a prelua aceste servicii la același preț, precum firmele care s-au ocupat până în vară de întreținerea spațiilor verzi, șeful Horticultura, Andrei Drăgilă, fiind de părere că societatea pe care o conduce are nevoie de mai mulți bani pentru a prelua toate spațiile verzi ale Timișoarei. ”Pretenția mea este ca cei de la Horticultura să efectueze lucrările la același tarife la care se lucra înainte, de către firmele care au avut în sarcină întreținerea în urma licitațiilor. Horticultura spune că acele tarife sunt prea mici, că ei nu pot lucra așa, că ar fi în pagubă. Eu consider că dacă niște firme au putut chiar să facă priofit lucrând la acele tarife, și Horticultura trebuie să se organizeze astfel încât să poată face față la tarifele respective” a mai spus Robu.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare