Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu lansează invitații la Bruxelles. Cum a lăudat Timișoara la o expoziție...

Robu lansează invitații la Bruxelles. Cum a lăudat Timișoara la o expoziție dedicată candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Am venit la Parlamentul European împreună cu importante personalități ale orașului nostru, precum cei patru rectori ai celor patru universități de stat existente în Timișoara, directori ai unor instituții culturale, promotori de artă, oameni de afaceri și principali actori în executivul Primăriei. Misiunea noastră este să promovăm Timișoara drept candidat la titlul de capitală europeană a culturii în 2021” a spus edilul-șef al capitalei Banatului, într-un discurs rostit la fața locului.

Robu, în stilu-i caracteristic, nu a ezitat să laude orașul de pe Bega, cu atât mai mult folosindu-se de distincțiile primite de oraș de când acesta este la conducerea Primăriei. ”Timișoara este cel mai puternic pol economic din România, după capitala București și a fost desemnată ca cel mai dinamic oraș din țara noastră în 2014, de către celebra revistă Forbes. Cele mai importante domenii sunt industriile auto și IT&C. Timișoara este un puternic centru academic, cu patru universități de stat și două private, totalizând circa 50.000 studenți. Timișoara este un foarte puternic pol cultural, cu numeroși buni artiști și o mulțime de instituții culturale: Opera Națională, Teatrul Național, Teatrul German, Teatrul Maghiar, Filarmonica, Casa de Folclor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiștilor Plastici, Clubul de Fotografie, Clubul Cineaștilor. Timișoara a dat lumii doi laureați ai Premiului Nobel, iar directorul liceului unde ei au învățat este aici. Ca populație, Timișoara este al treilea oraș în România, cu 320.000 locuitori, următoarele orașe fiind toate sub 300/000 de locuitori. Marea majoritate a populației -asta înseamnă 85%- este română, diferența -15%- revenind la aproape 30 de grupuri etnice, dintre care cel mai numeros este cel maghiar, reprezentând 4,85%. Deci, Timișoara are un profund caracter multietnic, multireligios și multicultural, o mare diversitate de populație trăind în acest cadru în pace, armonie și sinergie. În final, adaug că Timișoara găzduiește în fiecare an o mulțime de festivaluri, oferind oportunități de bucurie locuitorilor și vizitatorilor săi” a spus Robu despre capitala Banatului.

”Vă invit să veniți în Timișoara! Vă asigur că vă veți simți minunat!” a adăugat Nicolae Robu, în încercarea de a convinge posibilii vizitatori să vină în orașul de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...