Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialBiciclistă de 62 de ani rănită în urma unui accident rutier, la...

Biciclistă de 62 de ani rănită în urma unui accident rutier, la Timișoara. Ce sfaturi dau polițiștii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Joi, 21 august 2014, în jurul orei 4:00 dimineața, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe raza municipiului Timişoara. Odată ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că un bărbat de 44 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada Profesor Doctor Aurel Păunescu Podeanu, iar la intersecţia cu strada F.C. Ripensia, nu a respectat semnificaţia indicatorului cedează trecerea intrând în coliziune cu un biciclist.

În urma accidentului femeia de pe bicicletă, în vârstă de 62 de ani, a fost rănită uşor. Poliţiştii au întocmit dosar penal conducătorului auto pentru vătămare corporală din culpă.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ BICICLIŞTILOR:
• înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie nici un autovehicul;
• circulaţi cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;
• nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice;
• este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată;
• circulând cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers;
• nu transportaţi pe bicicleta altă persoană;
• pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)
• înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept;
• la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare