Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cabaretul imposibilului, un spectacol la modă dedicat francofoniei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Institutul Francez aduce timişorenilor la Teatrul Naţional pentru seara de  vineri, 15 martie de la orele 20.00 un spectacol în limba franceză, subtitrat în română. Un show despre francofonie… O idee la modă! O poveste bretonă, puţin exotism din insula Réunion, accentul din Québec şi totul e rezolvat! Ei bine, nu e deloc aşa! Chestiunea s-a dovedit a fi mult mai complexă decât părea la prima vedere… Divergenţe, nervi, dar şi complicităţi. Astfel începe aventura acestui Cabaret al imposibilului sau istoria unică a trei povestitori aparţinând aceleiaşi generaţii, actori ai propriei lor ficţiuni.

Trei oameni, trei povestitori venind din orizonturi artistice şi geografice foarte diferite, se intersectează, se întâlnesc şi îşi spun povestea pe scenă pentru ca, împreună, să construiască acest Cabaret al imposibilului.
Originari din trei colţuri de lume diferite, respectiv Bretania, insula Reunion şi Quebec, cei trei tovarăşi şi-au umplut tolba cu poveşti, anecdote amuzante şi înţepătoare, istorisiri din călătorii, mituri şi legende, dând astfel farmec regiunilor lor.
Diferiţi, provenind din ţări îndepărtate, aceştia s-au reunit în jurul unei limbi pe care o împărtăşesc şi o explorează în stil propriu în acest spectacol emoţionant şi hilar care ne determină să călătorim în cele patru colţuri ale francofoniei.

Proiectul a pornit din dorinţa de a construi un obiect artistic viu care să facă înţeleasă şi ascultată limba celor trei culturi pe care aceştia le reprezintă. Cabaretul imposibilului este creaţia comună a artiştilor Achille Grimaud, Sergio Grondin şi François Lavallée. Franţa, Réunion, şi Québec, 3 culturi singulare şi totuşi legate printr-o limbă şi istorie comună. Procesul a avut ca piatră de temelie un proiect numit ICAR (Itinérance Contemporaine d’Artistes Raconteurs), conceput ca spaţiu de transmitere şi reflecţie pentru a favoriza apariţia unei noi generaţii de artişti povestitori. Deşi francofoni, artiştii s-au confruntat cu unele diferenţe culturale, dar experienţele lor se amestecă pentru a oferi noi orizonturi de înţelegere.

Spectacolul Cabaret de l’Impossible a fost unul dintre marile succese ale Festivalului de teatru de la Rennes, Mythos 2012. Biletele sunt disponibile la agenţia de bilete a teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare