Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cătălin Bălescu expune „Studii despre manierism” la Muzeul de Arta

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
17 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
3.1kmh
0 %
mar
26 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
24 °

Timișorenii amatori de artă sunt invitați la o nouă expoziție la Muzeul de Artă, pentru a admira creațiile lui Cătălin Bălescu, prezentate sub numele „Studii despre manierism”.

Vernisajul expoziției va avea loc în 10 martie, la ora 18, eveniment în cadrul căruia vor vorbi despre activitatea și realizările poetului Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă și Ruxandra Demetrescu.

Pictorul Cătălin Bălescu este profesor în cadrul Universității Naționale de Arte din București, intituție pe care o conduce din postura de rector din 2012. Artistul are la activ expoziții personale și de grup atât în țară, la București, cât și peste hotare, la Copenhaga, Milano, Beijing, Bangkok sau Taipei.

„Expoziția lui Cătălin Bălescu este o selecție din propria creație care se vrea sugestivă pentru ori­entările artistice ale şcolii de artă bucureştene. Ea probează în ce măsură arta creată în vecinătatea noastră imediată intră în competiție ori se aşează printre creațiile similare din România şi din Europa. Ea reprezintă o ocazie unică în felul ei pentru că oferă şansa confruntării câtorva stiluri, teme, idei şi mesaje. Sunt sigur că expoziția va deschide un dialog amplu şi netrucat între artist şi public, sugerând o viziune asupra tragismului uman, invitând privitorul să‑şi însuşească un cod estetic particular, consonant provocărilor timpului nostru. […] Artistul caută răspuns propriilor interogații, contradicțiilor şi aspirațiilor sale şi ale societății în care trăieşte. Creațiile lui Cătălin Bălescu pot fi percepute ca o discontinuitate sau ca o ruptură în continuitate. În cazul lor, descoperim o mitologie a rupturii inițiatice, acea metaforă religioasă (Pierre Bourdieu) ce mă duce cu gândul la o cultură nu doar artistică, ci şi literară, religioasă, la o reflecție filozofică şi pe care autenticul artist o caută de fiecare dată”, a declarat directorul Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann.

Expoziția Studii despre manierism va fi deschisă publicului până în data de 26 aprilie 2016, putând fi vizitată zilnic între orele 10-18 (luni închis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare