Expoziţia “Secvenţe” cuprinde 20 de lucrări fotografice reprezentând serii formate din mai multe imagini care urmăresc o anumită secvenţialitate. Sunt surprinse momente cheie aşezate cronologic sau după structura unui scenariu, astfel realizându-se o naraţie fotografică. Cafeneaua Klapka, din cadrul Casei Artelor, va găzdui joi, 13 februarie, începând cu orele 18:00, evenimentul destinat artelor vizuale.
Printre primii fotografi care au aborbat astfel de fotografii este Eadweard Muybridge, acesta imortalizând secvenţe importante din desfăşurarea unei acţiuni. Fotograful englez-american ese cunoscut pentru dezvoltarea tehnicii de fotografiere cu aparate foto multiple, menite să capteze mişcare pentru ca, mai apoi, să  fie prezentate sub o formă animată. Instrumentul cu care acest lucru era posibil a fost inventat de el însuşi, zoopraxiscopul, înaintea inventării aparatelor de filmat cu bandă de celuloid. Cea mai importantă creaţie a artistului a fost „Animal Locomotion”, publicată în 1887, fiind o colecţie de 781 de astfel de fotografii „în mişcare”, ce înfăţişau atât oameni, cât şi animale, derulând activităţi de rutină.
Vernisajul va cuprinde creaţiile a 13 expozanţi: Adrian Anastasiu, Andrada Damianovskaia, Alin Ciortea, Ovidiu Cincheza, Andrada Borca, Cristian Simic, David Ardelean, Flavius Cojocariu, Marius Paraghel, Ovidiu Dumitra, Rodica Coşarbă, Sergiu Jereb şi Ovidiu Micşa. Evenimentul se bucură de intrare gratuită.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.