greva-transportatori-camioane-tiruri-soseaua-de-centura-timisoara-1

Titu Bojin, preşedintele C.J. Timiş susţine că s-a întâlnit cu ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, acesta promiţând că pe exerciţiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene Timişoara va beneficia de fondurile necesare construcţiei centurii rutiere de Sud a Capitalei Banatului.

„Am discutat personal cu domnul Şova despre realizarea părţii de sud a centurii Timişoarei. Avem promisiuni că proiectul va fi finanţat pe fonduri europene, pe exerciţiul bugetar actual, 2014-2020, valoarea acestuia ridicânsu-se la aproximativ 95 de milioane de euro. Proiectul este aprobat deja, dar nu vom putea spune dacă va fi gata anul acesta sau anul viitor. Urmează procedurile de achiziţie, de finanţare…” a declarat luni Titu Bojin.

Sectorul sudic al Centurii Timişoarei ar urma să aibă 24 de kilometri şi va fi construită în continuarea celei existente, care se închiei în Calea Lugojului, pe lângă Moşniţa Nouă şi Giroc, urmând să facă legătura cu DN 59, care merge până la Moraviţa, la frontiera cu Serbia.

Rămâne de văzut în ce măsură promisiunile făcute de Bojin, dar mai ales de Şova, vor deveni realitate şi mai ales peste cât timp…