„Vegetable Orchestra”, artiştii ce cântă cu „d`ale grădinii”

- Advertisement -

„Vegetable Orchestra” este un grup fondat în 1998, format din zece artişti (muzicieni şi designeri) austrieci. Ce le conferă un aer sui-generis? Faptul că au descoperit tainele muzicii într-o varietate de legume. Membrii Jürgen Berlakovich, Nikolaus Gansterer, Susanna Gartmayer, Barbara Kaiser, Matthias Meinharter,  Jörg Piringer, Ingrid Schlögl, Ulrich Troyer, Tamara Wilhelm şi Martina Winkler, îşi confecţionează singuri instrumentele din legume proaspete, înainte de fiecare concert pe care îl susţin.
Morcovi, praz, ţelină, anghinare, dovleac uscat şi foi de ceapă, sunt doar câteva din componentele instrumentelor organice cu ajutorul cărora artiştii consideră că pot da naştere unor sunete noi, distincte. Stilurile muzicale sunt fuzionate, de la muzică contemporană, piese orientate spre house, expermiental, jazz, noise sau dub. Domeniul, însă, se extinde în mod constant, iar instrumentele „leguminoase” sunt perpetuu dezvoltate şi îmbunătăţite. Din resturile rămase în urma procesului de fabricaţie, precum şi din instrumentele în sine, se face supă, care este servită, după spectacol, publicului.

Publicaţia The Strait Times, din Singapore, scria despre band-ul de „gemuse”, „Joaca cu alimente nu a avut niciodată astfel de rezultate interesante. Concertul a fost, cu adevărat, o experienţă senzorială, în special spre sfârşit când mirosurile înţepătoare de ţelină şi ceapă au împânzit locul, iar legumele zdrobite au colorat ţinutele artiştilor. De asemenea, orchestra este o desfătare de sunet, în timp ce părăseşti sala de concert eşti mult mai sensibil la ritmurile fonice ale vieţii de zi cu zi”.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hpfYt7vRHuY]

sursa foto: vegetableorchestra.org

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Impuls Fabric: spectacole de acrobatie, dans si muzica in cartier, la inceput de octombrie

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și...

Festivalul Artelor Timișorene, gata de debutul ediției a VI-a. Vezi programul!

Festivalul Artelor Timișorene aduce, în cadrul celei de-a șasea...

Robu anunta de la Viena ca Timisoara e pe trend. Pe cine dojeneste

Ultimele zile de iarnă l-au prins pe primarul Timişoarei,...

Pictorul timisorean Cristian Sida, expozitie in Austria la inceput de 2018

Artistul timișorean Cristian Sida deschide anul cu o galerie...

Robu, aparitie inedita. De ce a venit la conferinta cu tava cu legume si fructe

Motiv de enervare serios pentru primarul Timișoarei, Nicolae Robu,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare