Artistul timișorean Cristian Sida deschide anul cu o galerie în capitala Austriei. La finele anului trecut pictorul își expunea creațiile la Pôle Culturel de Drusenheim (Strasbourg). Vernisajul expoziției din Austria va avea loc astăzi, în prezența expozanților Loreta Sttats și Cristian Sida.

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali români contemporani, cu zeci de expoziții în țară și străinătate la activ. Expoziția este organizată de Galeria Kunst Klinger în colaborare cu galeria Silverfineart din Viena. Galeria deschisa de Fabio Gianesi (de la Albertina Museum) și Ana Maria Altmann (fost curator la Muzeele Belvedere și Albertina din Viena) are în portofoliu și alți artiști români activi în spațiul cultural austriac, precum Silviu Orăvitzan, Ioan Nemțoi, Dacian Andoni.

Anul trecut, Cristian Sida a obținut Premiul Excelenței în Cultură ”Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste și Arte, din partea Academiei Române, filiala Timișoara și Premiul ”Primus Inter Pares” la Salonul Anual al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara.
Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida, francofil declarat, este conferențiar la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.