Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăPictorul timisorean Cristian Sida, expozitie in Austria la inceput de 2018

Pictorul timisorean Cristian Sida, expozitie in Austria la inceput de 2018

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Artistul timișorean Cristian Sida deschide anul cu o galerie în capitala Austriei. La finele anului trecut pictorul își expunea creațiile la Pôle Culturel de Drusenheim (Strasbourg). Vernisajul expoziției din Austria va avea loc astăzi, în prezența expozanților Loreta Sttats și Cristian Sida.

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali români contemporani, cu zeci de expoziții în țară și străinătate la activ. Expoziția este organizată de Galeria Kunst Klinger în colaborare cu galeria Silverfineart din Viena. Galeria deschisa de Fabio Gianesi (de la Albertina Museum) și Ana Maria Altmann (fost curator la Muzeele Belvedere și Albertina din Viena) are în portofoliu și alți artiști români activi în spațiul cultural austriac, precum Silviu Orăvitzan, Ioan Nemțoi, Dacian Andoni.

Anul trecut, Cristian Sida a obținut Premiul Excelenței în Cultură ”Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste și Arte, din partea Academiei Române, filiala Timișoara și Premiul ”Primus Inter Pares” la Salonul Anual al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara.
Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida, francofil declarat, este conferențiar la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare