ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Săptămâna trecută, euro a avut fluctuații mici

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dolarul a început săptămâna cu un curs de 3,5195 lei, care a reprezentat cea mai ridicată medie începând cu data de 22 noiembrie 2012, ca o consecinţă a aprecierii monedei americane, în 3 cotombrie, la 1,2501 dolari, nivel care nu a mai fost atins de la începutul lui septembrie 2012. Următoarele zile au fost unele de scădere, minimul de 3,4506 lei fiind atins joi, pentru ca la finalul săptămânii media să fie de 3,4756 lei. Pentru perioada următoare este de aşteptat ca dolarul să îşi continue aprecierea, în condiţiile în care economia americană arată a fi mult mai sănătoasă decât cea europeană.

Fluctuaţiile raportului euro/dolar s-au redus la mai puţin de doi bani, cursul mediu coborând de la 4,3136 lei, la începutul săptămânii, la 4,4036 lei, la finalul ei. Şedinţa de vineri s-a deschis la 4,4040 lei, tranzacţiile realizându-se pe parcursul ei între un minim de 4,4020 şi un maxim de 4,4070 lei. Seara, pe pieţele internaţionale cotaţiile au fost de 4,4020 – 4,4050 lei.

Media francului elveţian a fluctuat între 3,6353 şi 3,6417 lei, cursul fiind stabilit vineri la 3,6405 lei, mai jos cu aproape doi bani faţă de finalul lunii trecute. Este de aşteptat, ca odată cu creşterea cererii de monedă americană să asistăm la deprecierea celei helvete, în condiţiile în care aceasta este considerată de investitori drept un „refugiu” în momentele de scădere ale economiei mondiale.

Marcările de profit la care au recurs speculatorii, după scăderea euro la minimul ultimelor 25 de luni, au produs aprecierea monedei unice, ea urcând joia trecută la 1,2788 dolari. La această evoluţie au contribuit şi declaraţiile unor oficiali ai Fed, care au afirmat că momentul începerii creşterii dobânzilor din SUA ar trebui să fie mai îndepărtat decât proiecţiile analiştilor sau investitorilor, care mizează pe luarea unei astfel de măsuri înainte de jumătatea anului viitor.

Situaţia precară a economiei din zona euro, care ar putea reveni în recesiune, a produs vineri o creştere a dolarului, cotaţiile coborând la 1,2606 – 1,2716, pieţele americane închizând la 1,2627 dolari. În acest sens, Mario Draghi, preşedintele BCE, a reiterat săptămâna trecută că instituţia pe care o conduce este pregătită să ia la nevoie orice măsuri pentru a susţine economia zonei euro. Astfel de măsuri sunt tot mai necesare, având în vedere că Germania, principalul motor economic al zonei euro, se află la limita recesiunii, după ce în august producţia sa industrială s-a redus cu 4% faţă de luna precedentă, cea mai mare scădere din februrarie 2009 până în prezent. În acelaşi timp, conform Destatis, oficiul de statistică german, volumul comenzilor industriale s-a contractat în august cu 5,7%.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro s-a tranzacţionat pentru decembrie la 1,255 – 1,2793 iar pentru martie viitor la 1,261 – 1,2801 dolari. Preţul futures al unciei de aur cu scadenţa lunară a crescut de la 1.201 la 1.231 dolari, după ce în urmă cu două săptămâni a scăzut spre 1.180 dolari.

*Analiza cuprinde perioada 6-10 octombrie

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore