Țara lu‘ Papură Vodă (II)

- Advertisement -

Acum, dacă ”bărbatul” are copii, înseamnă că e ”complet”. Așa se face că bărbatul-politic, care are și ceva copii, e un fel de ”supraom”. Un soi de ubermensch, vorba lui Nitzsche. Invers, dacă e să răsturnăm situația, în aceeași logică a politicianului social-democrat, cel care nu are copii, nu are niciun fel de drepturi: nu are dreptul de a candida la vreo funcție în stat, nu are voie să deschidă gura sau, mai rău, e…”un nimeni”. Practic, un ”subom”, un soi de umplutură, un sterp care ține umbră pământului. De aici, și până la rasa pură sau teoria sângelui albastru a lui Adolf Hitler, nu mai e decât un pas.

Ideea cu ”familia întreagă” a fost vehiculată, chiar la începutul campaniei electorale, de premierul Victor Ponta cu trimitere directă la contracandidatul său, Klaus Johannis, care nu are copii. A urmat mai apoi, în aceeași notă săltăreță și din aceeași direcție, o trimitere directă și perversă la religia lui Johannis, reformat, în ideea că un președinte de țară trebuie să fie majoritar, adică ortodox. Iată în două cuvinte ideea trasmisă de Victor Ponta, un ”președinte care unește”: viitorul locatar de la Palatul Cotroceni, musai să fie ortodox și musai să aibă copii! Mesajul a fost preluat, ulterior, de portavocile PSD, la modul cel mai direct si murdar posibil, cu atac frontal la viața privată și la libertatea religioasă, de doamnele Gabriela Vrânceanu Firea și Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Când s-a constat că nici Ion Iliescu și nici Angela Merkel nu au copii și că asta nu i-a împiedicat și nici nu îi împiedică să guverneze sau să iasă în lume, pesediștii au dat înapoi și nici nu și-au mai asumat nimic.

Defazat, doar Titu Bojin a rămas în urmă cu schimbarea de mesaj de la centrul PSD! Altfel nu se explică de ce, vinerea trecută, în plin plen al CJ Timiș, președintele i-a explicat unui adversar politic, cu o sală plină, cât de bărbat a fost domnia sa în viață: „Eu am trei copii, tu nu ai nici unul. Ce bărbăţie mai mare vrei!”. Și uite așa, o piatră aruncată s-a transformat, din nou, într-un bolovan. Sau altfel spus, s-a metamorfozat: așa se face că, într-o clipită, președintele CJ Timis, Titu Bojin, a devenit un soi de Gabriela Vranceanu Firea de Banat. Poate, mai degrabă, o Olguța Vasilescu de Remetea Mare.

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Se deschide Ludoteca Habarnam – Club de joaca si lectura pentru copii, la Timisoara

Începând cu 31 octombrie se va deschide, în Calea...

Politistii din Timis, fapte bune pentru copii: ”Protejam oameni, ajutam oameni!”

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș...

Copii, aduce-ti parintii la spectacolele TNT! Cuplurile, bilete 1+1 gratis!

Teatrul Național Timișoara (TNT) propune publicului său un schimb...

Copii de 15 ani, prinsi dupa ce au furat dintr-un magazin ”din prostie”

Doi minori, în vârstă de 15 ani, au depistați...

Pasiuni de copii: au furat bunuri de 500 de lei dintr-un magazin din Timişoara

Deşi la vârsta lor ar trebui să bată mingea...

Din aceeași categorie

Categorii Populare