Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Protest pentru drumul dezastruos ce leagă Unip şi Uliuc de comuna Sacoşu Turcesc. Primarul: „Vino cu asfaltul de-acasă”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
29.9 ° C
30.1 °
29 °
41 %
4.1kmh
0 %
vin
32 °
sâm
33 °
Dum
21 °
lun
26 °
mar
28 °

Sătui de bătaia de joc a primarului comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Adrian Koller (PD-L), locuitorii a două dintre satele aparţinătoare acesteia – Uliuc şi Unip – au ieşit în stradă pentru a protesta. Joi dimineaţa, la ora 8:30, câteva zeci de oameni cu zeci de maşini şi pancarte inscripţionate „Să vină DNA-ul”, „De ce nu reparaţi drumul” sau alte texte s-au adunat în centrul satului Uliuc, de unde maşinile au pornit, în coloană, spre Sacoşu Turcesc. Odată ajunşi în faţa instituţiei, aceştia au fost direcţionaţi de poliţişti pentru ca nu cumva protestatarii să blocheze şoseaua, aşa cum s-a întâmplat cu aproximativ un an în urmă, motivul fiind acelaşi – repararea drumului comunal 154, şosea care leagă cele două sate de drumul judeţean care duce în comuna de care acestea aparţin.

Primarul, Gabriel Adrian Koller, a refuzat iniţial să iasă din Primărie, pentru a sta de vorbă cu cetăţenii veniţi să protesteze în faţa clădirii, însă s-a înduplecat până la urmă să facă acest gest. După o tură bună de huiduilei, Koller a încercat să „dreagă busuiocul” în ceasul al 13-lea, fără succes însă, protestatarii avânt de partea lor inclusiv un consilier local – Gabor Șinca, documentat aşa cum scrie la carte. „Drumul comunal este din nou inaccesibil i-a reproşat acesta edilului, care, pentru absolut orice „probleme”, are explicaţii. Chiar şi atunci când toţi cei prezenţi i-au reproşat acestuia faptul că de la Consiliul Judeţean Timiş au fost direcţionaţi 400.000 de lei pentru pietruirea acestui drum, acţiunea nu a avut loc, iar drumul este sub orice critică. „Prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean au promis că ne ajută şi ne rezolvă problema, anul trecut, şi nu s-a rezolvat” susţine Koller, care i-a îndurmat pe oameni: „Mergeţi la Bojin sau la prefect ca să facă ei ceva” a adăugat primarul. „Există cerere de finanţare din fonduri europene, pentru asfaltarea drumului” se apără edilul, care merge pe principiul că se pot aştepta şi alţi 10 de ani (adică tot atâţia cât au trecut de când el a câştigat primul mandat de primar). Culmea, Koller a solicitat C.J. Timiş, ca cei 400.000 de lei veniţi din partea Consiliului Judeţean să fie redirecţionaţi spre alte proiecte pe care Primăria Sacoşu Turcesc le derulează.

Deşi are la dispoziţie a 12-a parte din bugetul de pe anul precedent, pentru a efectua acest gen de lucrări, primarul refuză acest lucru pe motiv că în Consiliul Local nu s-a votat bugetul pe 2014, fapt care se întâmplă tocmai ca o măsură luată de consilieri împotriva primarului care a „izolat” locuitorii din Uliuc şi Unip.

Printre altele, primarul Koller susţine că acest drum este pietruit anual, fără a preciza costurile cu care se face acest gen de lucrare, însă surse din interiorul instituţiei pe care o conduce ne-au confirmat faptul că sumele destinate acestui gen de lucrări sunt exorbitante.

De precizat ar mai fi faptul că numărul infim de protestatari, doar câteva zeci de persoane, se datorează şi ameninţărilor primite de mulţi dintre cei care-şi doreau să participe, însă li s-a sugerat să nu participe întrucât pot avea probleme de diferite feluri. Ameninţările au venit din partea unor persoane apropiate edilului comunei Sacoşul Turcesc. Un alt amănunt ce merită menţionat este acela că pe strada din spatele Primăriei stăteau „pitite” mai multe autospeciale ale Jandarmeriei şi Poliţiei, trei dintre echipajele ultimei insituţii fiind prezente şi în faţa Primăriei. Să-i fie frică primarului de ceva? O fi având ceva de ascuns?

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare