Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Se deschide Ludoteca Habarnam – Club de joaca si lectura pentru copii, la Timisoara

- Advertisement -

Începând cu 31 octombrie se va deschide, în Calea Șagului, pe str. Gavril Musicescu, nr. 39/A, prima Ludotecă multietnică din Timișoara, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 10 ani – Ludoteca Habarnam Club de joacă și lectură.

Inspirată de aventurile cunoscutului personaj, a lui Nikolai Nosov, care a animat copilăria multor părinți și copii, Ludoteca Habarnam își propune să apropie copiii preșcolari și școlari mici de lectură și să contribuie pozitiv la experiențele lor de joacă și învățare într-un spațiu cât mai apropiat de mediul înconjurător. Noul club va pune la dispoziția acestora o bibliotecă multietnică (cu cărți în limbi ale minorităților din oraș), loc de joacă în interior și în aer liber, organizare de petreceri, cluburi de vacanță și ateliere tematice, pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor.

”Ideea de Ludotecă a pornit de la faptul că purtăm cu toții în gând amintiri prețioase din copilărie legate de joacă și cărți. Timpul de joacă, de antrenare a imaginației precum și activitățile creative, sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă, fizică și mentală a viitorilor adulți. Credem cu tărie în importanța expunerii copiilor de la vârste fragede la citit, cu atât mai mult cu cât în România cititul în rândul copiilor atinge un procentaj alarmant de numai 10%! Lectura de la vârste fragede le stimulează dezvoltarea intelectuală, emoțională, creativitatea, gândirea logică, îi va face mai disciplinați și, nu îl ultimul rând, îi va ajuta să se exprime și să dețină un vocabular amplu de cuvinte și expresii care îi va plasa în rândul copiilor isteți, descurcăreți și inteligenți”, declară inițiatorii acestui proiect.

Ludoteca se dorește a fi un centru comunitar deschis tuturor copiilor și părinților interesați să-și petreacă timpul liber, să iasă din casă, să socializeze cu alți copii și părinți. E un loc în care te dezvolți armonios fiind înconjurat de jucării și cărți de calitate și de oameni dedicați.

Ludoteca se va deschide în 31 noiembrie cu o super petrecere de Halloween la care sunt așteptați copiii costumați și dornici de distracție! În timpul zilelor de 1 și 2 noiembrie se vor organiza ateliere demonstrative pe teme precum: dezvoltarea socio-emoținală a copiilor, știința distractivă, ilustrarea personajelor de poveste, lecturi publice și multă multă joacă, iar în timpul serilor se vor organiza o degustare de vin pentru părinți și un concert de chitară voce pentru copii cu un invitat special!

Programul complet al lansării va fi anunțat curând pe pagina de Facebook, la secțiunea Evenimente.

Se deschide Ludoteca Habarnam - Club de joaca si lectura pentru copii, la Timisoara 1
- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore