Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

FOTO Operatii in premiera la Spitalul de Copii din Timisoara. Micutii vor fi operati cu un robot

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Aparat revoluționar la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Medicii vor realiza, în premieră în România, operații minim invazive cu ajutoru unui robot denumit Da Vinci. Aparatul a ajuns în dotarea spitalului grație Fundației Botnar, din Basel, Elveția, care l-a achiziționat cu 2,4 milioane de euro. Primele operații cu acest robot vor fi realizate din 12 februarie. Vestea proastă este însă că intervențiile făcute cu acest robot vor fi destul de costisitoare, din cauză că prețul consumabilelor necesare pentru funcționarea lui este extrem de ridicat.

„Asigură o asistență medicală chirurgicală net superioară pentru copii. Spitalizare mai scurtă, suferință mai mică, pierdere sanguină mai redusă. Această investiție mai prezintă avantaje în cercetarea științifică pentru că ne va oferi date mult mai clare privind eficiența acestei tehnici în comparație cu cele clasice. Un alt avantaj este în domeniul educativ: Timișoara câștigă experință în chirurgia robotică și are șansa de a deveni centru de pregătire pentru colegi din țară și străinătate. Robotul a fost achitat integral și donat Universității de Medicină și Farmacie de către Fundația Botnar, în valoare de 2,4 milioane de euro, la care se adaugă diverse costuri pentru consumabilele care se folosesc la fiecare caz, pentru mentenanța lui. Momentan, se pregătesc două echipe de medici. Se încheie pregătirea, la sfârșitul lunii februarie și vor deveni operativi, iar ulterior, după ce va fi recunoscut ca centru de pregătire robotică, se vor organiza cursuri de pregătire. În februarie, în 12 și 13, vor fi realizate primele operații”, a explicat doctorul Eugen Boia, de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost și el prezent la eveniment. „Mă bucur să văd că la spitalul de copii se întâmplă acest lucru, inaugurarea unei dotări tehnice de vârf. Avem cadre excelente și este nevoie să asigurăm și o infrastructură excelentă. Am făcut pași importanți prin sumele pe care le-am alocat, vom aloca și mai mulți bani de acum înainte și când noua clădire a spitalului de copii va fi gata, în 2018, cred că am putea spune că suntem la alte standarde”, a declarat edilul.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare