AcasăStiriSocialInvazia Cehoslovaciei surprinsă în fotografiile lui Josef Koudelka FOTO

Invazia Cehoslovaciei surprinsă în fotografiile lui Josef Koudelka FOTO

Josef Koudelka este unul dintre artiştii de elită contemporani, celebrul ceh a reuşit să surprindă printr-o serie de fotografii cele şapte zile din august 1968. Expoziţia Josef Koudelka – Invazie 68 Praga se derulează în contextul în care s-au împlinit 45 de ani de când forţe militare din Uniunea Sovietică şi aliaţii ei din Pactul de la Varşovia, cu excepţia notabilă a României, au invadat Cehoslovacia.

Evenimentul organizat de către Institutul Francez din România în parteneriat cu Centrul Ceh din București, a debutat joi, 6 martie, începând cu orele 18:00, în cadrul Halelor Timco. Vernisajul a fost adus în România anul trecut, iar esenţa fotografiilor transpune privitorul în universul agitat al acelei perioade. „Această expoziție și carte este despre invazia la care România – singura țară dintre țările semnatare ale Pactului de la Varșovia – a refuzat să participe. În plus, de România mă leagă și o amintire personală – am fost aici de multe ori și iubesc această țară,” a mărturisit Koudelka.

Expoziţia cuprinde fotografii realizate de artist la vârsta de 30 de ani, pe parcursul celor mai dramatice şapte zile ale lunii august, simbolizând lupta pentru libertate. Halele Timco vor fi „casa”  creaţiilor fotografice ale celebrului artist ceh până pe data de 6 aprilie şi vor putea fi vizitate de marți până duminică, între orele 10:00 – 19:00.

foto: Constantin Duma

 

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente