Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu: Sunt tot mai mulți câini vagabonzi pe stradă. Vezi pe cine...

Robu: Sunt tot mai mulți câini vagabonzi pe stradă. Vezi pe cine dă vina edilul!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul a declarat că eforturile municipalității de scăpa de haitele de câini comunitari de pe străile Timișoarei, sunt sabotate de anumiți oameni care după ce au adoptat un animal de la ecarisaj, îi dau drumu pe stradă. Primarul mai este deranjat și de faptul că este asaltat în fiecare zi de mesaje de la oameni care se pretind a fi iubitori de animale dar care, susține edilul, nu fac nici un efort în a lua acasă un câine. Sfatul lui Robu pentru cei care nu  își permit să facă o vizită pe la ecarisaj? Să muncească mai mult și să facă bani în plus și apoi își vor permite să ia acasă un cățel.

„Am facut mereu apel la iubitorii de animale să adopte câini dar să o facă cu simțul răspunderii, pentru că avem o lege și pentru că eu ca primar oricât aș iubi câinii și iubesc animalele în general, trebuie să aplic legea în litera și spiritul ei. Ori legea este foarte clară, este foarte usor să te declari iubitor de animale, să trimiți primarului toată ziua diverse mesaje, dar tu să nu faci nimic prin care să și dovedești că iubești animalele. Cine iubeste animalele poate să muncească mai mult, să facă bani mai mulți și să facă adopții la distanță, sau să preia pur și simplu câini”, a sugerat Robu.

Edilul a mai declarat că timișorenii nu s-au înghesuit să adopte un câine și de aceea, în urma măsurilor luate la nivelul Consiliului Local, se va trece la eutanasierea animalelor fără stăpân. Cât privește soarta celor care populează orașul cu câini vagabonzi, Robu a spus că toate acele animale au fost cipate și că în curând se vor găsi și făptașii, care vor avea de suferit pentru că au încălcat legea.

„Din păcate nu e înghesuială la aceste adopții, au fost adoptați doar 200 de caini. Constat că de când a început procesul de eutanasiere, s-au înmulțit câinii, pe străzile orașului văd tot mai multe haite de câini. Care este explicația? Iubitorii de animale simulează o adopție și apoi dau drumul câinilor pe străzi. Animalele au cip și vom încerca identificarea celor care fac așa ceva. Când îi vom prinde, vor fi luate măsuri de pedepsire. Eu ca primar al Timișoarei, sunt mult mai obligat față de oameni decât față de câini. Timișoara trebuie sa fie orașul oamenilor si nu orașul câinilor”, a încheiat primarul.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=XU12xY9ppN0&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...