Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCaz sinistru în zona Traian! Langoși și morți, "preparați" în aceeași curte

Caz sinistru în zona Traian! Langoși și morți, „preparați” în aceeași curte

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Caz sinistru în curtea unui imobil istoric din Timișoara. Pe strada Titel Petrescu, Zona Traian, la numărul cinci funcționează o casă funerară care nu are autorizație pentru o asemenea activitate. Casa mortuară „Pios Omagiu” a fost amenajată în partea stângă a imobilului, imobilul având curtea împărţită de o împrejmuire în două părţi.

„Doamna care a reclamat această situaţie locuieşte în clădirea de peste acest gard. La data controlului, domnul Riteş Nicu, reprezentant al firmei care are această afacere în clădire, nu a reuşit să facă dovada deţinerii autorizaţiei de construire pentru împrejmuirea existentă, el promiţând că va prezenta documentele solicitate în 26 iunie. Nu le-a prezentat. Imobilul situat pe strada Titel Petrescu nr. 5 face parte din zona de protecţie a sitului urban. Acolo, Primăria a emis un certificat de urbanism pentru amplasarea pe faţadă, între geamuri, a unui tablou cu inscripţia firmei şi schimbare destinaţie spaţiu din locuinţă în casă funerară, având acceptul proprietarilor”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

Până la urmp, Riteș Nicu a prezentat o serie de acte dar, potrivit agenților, acestea permiteau desfășurearea unei activități de vânzare de haine secondhand. În plus, în cealaltă parte a curții, colocatarii se ocupă cu coptul de prăjituri și langoși pentru o cofetărie.

„Obținerea certificatului de urbanism a fost un prim pas, dar s-a continuat cu acea compartimentare a curții și cu faptul că activitățile acestea au un anume specific și trebuiesc autorizate de Direcția de Sănătate și de alte organisme ale statului. Ceea ce s-a facut aici nu este foarte în regulă având în vedere că ținerea unor persoane decedate până la înhumare și anumite operațiuni care se fac acolo, nu sunt foarte plăcute pentru colocatari, mai ales că unii se ocupă cu prajituri, langoși etc. Ei aveau o autorizație de altă natură, să vandâ haine second-hand. Aici e vorba de posibilitatea declanșării unei cercetari de natură penală”, a încheiat Stoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Barbat mort de gripa, la Timisoara. De ce boala mai suferea

Gripa face o primă victimă în județul Timiș. Un bărbat de 58 de ani...

FOTO Incendiu in Gara de Nord Timisoara. Un om a ars de viu, altu ranit grav

Alertă în Gara de Nord din Timişoara. Printr-un apel la 112 pompierii au fost...

Casa in flacari la Ghilad. Un om a fost gasit carbonizat de pompieri

Clipe de panică la Ghilad, unde o locuință a fost mistuită de un incendiu....