AcasăStiriAdministratieCaz sinistru în zona Traian! Langoși și morți, "preparați" în aceeași curte

Caz sinistru în zona Traian! Langoși și morți, „preparați” în aceeași curte

Caz sinistru în curtea unui imobil istoric din Timișoara. Pe strada Titel Petrescu, Zona Traian, la numărul cinci funcționează o casă funerară care nu are autorizație pentru o asemenea activitate. Casa mortuară „Pios Omagiu” a fost amenajată în partea stângă a imobilului, imobilul având curtea împărţită de o împrejmuire în două părţi.

„Doamna care a reclamat această situaţie locuieşte în clădirea de peste acest gard. La data controlului, domnul Riteş Nicu, reprezentant al firmei care are această afacere în clădire, nu a reuşit să facă dovada deţinerii autorizaţiei de construire pentru împrejmuirea existentă, el promiţând că va prezenta documentele solicitate în 26 iunie. Nu le-a prezentat. Imobilul situat pe strada Titel Petrescu nr. 5 face parte din zona de protecţie a sitului urban. Acolo, Primăria a emis un certificat de urbanism pentru amplasarea pe faţadă, între geamuri, a unui tablou cu inscripţia firmei şi schimbare destinaţie spaţiu din locuinţă în casă funerară, având acceptul proprietarilor”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

Până la urmp, Riteș Nicu a prezentat o serie de acte dar, potrivit agenților, acestea permiteau desfășurearea unei activități de vânzare de haine secondhand. În plus, în cealaltă parte a curții, colocatarii se ocupă cu coptul de prăjituri și langoși pentru o cofetărie.

„Obținerea certificatului de urbanism a fost un prim pas, dar s-a continuat cu acea compartimentare a curții și cu faptul că activitățile acestea au un anume specific și trebuiesc autorizate de Direcția de Sănătate și de alte organisme ale statului. Ceea ce s-a facut aici nu este foarte în regulă având în vedere că ținerea unor persoane decedate până la înhumare și anumite operațiuni care se fac acolo, nu sunt foarte plăcute pentru colocatari, mai ales că unii se ocupă cu prajituri, langoși etc. Ei aveau o autorizație de altă natură, să vandâ haine second-hand. Aici e vorba de posibilitatea declanșării unei cercetari de natură penală”, a încheiat Stoia.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente