ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pe lângă scandalul cu Robu, Stoia mai face şi rapoarte. Pe tema aparatelor de aer condiţionat şi a clădirilor istorice

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După ce au fost extise verificările, în afara ariei centrale a oraşului, în prezent acţiunea de somare a proprietarilor care şi-au montat aparate de aer condiţionat desfăşurându-se pe străzi mai puţin „vizibile” ale cartierului istoric Iosefin, auorităţiile locale, sau mai precis „vicele” Traian Stoia se laudă şi cu un raport al acestei acţiuni – singurul lucru bun pe care l-a făcut pe această funcţie, după cum afirmă cu câteva zile în urmă primarul Nicolae Robu.

Astfel, în perioada 16 septembrie – 8 noiembrie 2013 un număr de 12 proprietari ai unor clădiri istorice sau Asociaţii de proprietari din cartierul Cetate şi respectiv cartierul Fabric au fost somaţi să efectueze, în termen de 15 zile, demersurile legale de reparare a învelitorilor acoperişurilor, de înlocuire a jgheaburilor şi burlanelor deteriorate şi de reparare a balcoanelor şi faţadelor. Au obţinut autorizaţie de construire pentru intervenţii de urgenţă privind lucrări de punere în siguranţă Asociaţiile de proprietari din Piaţa Victoriei nr.8 şi respectiv nr.6, Teatru Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, Universitatea Politehnica Timişoara, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara precum şi Filarmonica “Banatul” fiind în curs de autorizare. Potrivit prevederilor Legii 422/2001, art.55, lit. “b” au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de câte 5.000 lei pentru două asociaţii de proprietari din zona Pieţei Victoriei din Timişoara pentru neefectuarea în termen a demersurilor legale de reparare a învelitorilor acoperişurilor, de înlocuire a jgheaburilor şi burlanelor deteriorate şi de reparare a balcoanelor şi faţadelor, celelalte persoane juridice somate aflându-se în termenul de conformare la somaţiile aplicate.

Conform aceleiaşi legi, privind protejarea monumentelor istorice, art.36, alin. (1), lit. “b” “în scopul protejării monumentelor istorice proprietarii şi titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra monumentelor istorice sunt obligaţi să asigure paza, integritatea şi protecţia monumentelor istorice, să ia măsuri pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, să asigure efectuarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere a acestora în condiţiile legii”.

Totodată, au fost încheiate Procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor conform Legii 422/2001, art.55, lit. “b” către S.C. Goldale Real Estate S.R.L. (pentru încălcarea art.36 din Legea 422/2001 şi pentru faptul că nu s-au executat lucrările prevăzute în Autorizaţia de construire nr.2285 din 28.08.2008 emisă de Primăria Municipiului Timişoara care este expirată, nesolicitându-se o altă autorizaţie nouă în acest sens – la imobilul din Timişoara, bd-ul Eroilor de la Tisa nr.24 – monument istoric – “Abatorul orăşenesc”) şi respectiv S.C. Mc Donald’s Romania S.A.

Autorităţile locale au mai trimis notificări către 75 de instituții care funcţionează în clădiri monumente istorice.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore