Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cutremurător! Ultimele clipe din viața lui Ilie Bertea. Vezi filmul evenimentelor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Cazul decesului preşedintelui PP-DD Timişoara, Ilie Bertea, naşte dezbateri şi acuze grave la adresa SMURD-ului. Persoane care au luat parte la petrecerea de 8 martie, organizată de PP-DD Timiş, în incinta cantinei fostei fabrici „6 Martie” din Timişoara, susţin o versiune diferită de cea a medicilor care au intervenit, prompt, susţin ei.

„Primul apel al meu a fost la ora 21:15 cu aproximaţie. Am lăsat telefonul să sune de câteva ori, dar am observat că cineva de lângă mine vorbea deja acolo. Conform telefonului acestei persoane, apelul său a fost făcut la ora 21:16. Lui i s-a spus că maşina pleacă atunci, în timp ce vorbeau la telefon. Am sunat eu din nou la 21:24 şi mi s-a spus că echipajul este deja pe drum, că trebuie să sosească dintr-un moment în altul”, ne-a spus unul dintre martorii cumplitului incident.

Persoanele aflate la faţa locului au rămas mute de uimire văzând ce se întâmplă. „Bertea juca în horă şi a căzut pur şi simplu din picioare, în timp ce dansa, iar la câteva secunde o persoană aflată în sală a şi intervenit. A început manevrele de resuscitare încă de la câteva secunde după ce Bertea a căzut, acolo, pe loc. Persoana respectivă este infirmieră la Spitalul Judeţean. Au trecut cel puţin 20 de minute de la momentul căderii sale pe podea şi până la sosirea echipajului SMURD” ne-a mai spus martorul acestui eveniment, care ne-a solicitat să-i păstrăm anonimatul.

După ce-au ajuns cei de la SMURD au avut loc şi două incidente de altă natură. „După ce-a ajuns ambulanţa SMURD, la surt timp a sosit şi un echipaj de poliţie, solictat de medicul ambulanţei. Din câte se pare, acesta a chemat Poliţia pentru că au fost două-trei persoane care au <<sărit> la el să-l întrebe de ce a durat atât de mult până a ajuns. Între timp, după ce i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate lui Ilie Bertea, pe locul unde se prăbuşise, a fost luat pe targă şi dus în autospecială, unde resuscitarea a continuat, dar a fost în zadar” ne-a povestit invitatul petrecerii de aseară. Un alt incident s-a petrecut după ce ambulanţa plecase deja la spital. „Când au văzut camerele de filmat, oamenii au izbucnit la adresa medicilor, lumea fiind revoltată, susţinând că Ilie Bertea putea să supravieţuiască”.

Odată ajunsă la Spitalul Municipal, ambulanţa a fost urmată îndeaproape de un echipaj al Jandarmeriei întrucât apăruseră tensiunile încă de la sală şi era nevoie de linişte. Cei de la ISU se apără, prin intermediul unui comunicat de presă, în care susţin că ambulanţa SMURD a ajuns la ora 21:29, adică la exact opt minute după primul apel (înregistrat în baza de date la ora 21:21, conform datelor ISU) „in dispeceratul comun ISU-SAJ. Echipajul a efectuat manevre de resuscitare până la ora 22:10, după care a fost declarat decesul prin stop cardiorespirator iresuscitabil” se arată în comunicatul venit la redacţie.

„Uneori, viaţa te lasă fără grai. Uneori, viaţa îţi arată că pune punct fără să pună întrebări. Astazi am pierdut un prieten. Un tovarăş de drum, drept şi credincios. Un camarad. E greu să descriu în cuvinte acel moment în care viaţa a decis să plece. A plecat mult prea devreme, aş zice eu. Am plecat într-un moment minunat, poate ar zice ea, viaţa- Ilie dansa, cu trup şi suflet, alături de trupuri şi suflete în care credea şi pentru care luptase. Împărtăşea bucurie şi speranţă în acea horă. Cu cei prinşi în ea şi cu mii de alţii, care nu erau acolo. Odihneşte-te în pace, Ilie Bertea! Te plângem şi te regretăm deja… Dar ştim că vei veghea de acolo de unde ai ajuns, ca dreptatea şi cele bune să izbândească pe această lume! Alături de familie şi de cei dragi, cu sufletul îndurerat, eternul prieten” a transmis Adrian Nicolae Diaconu, liderul judeţean al Partidului Poporului, prieten al fostului consilier judeţean.

Ilie Bertea şi-a dedicat circa 30 de ani din viaţă carieirei de poliţist, fiind adjunctul comandantului poliţiei Timiş din 1990 până în 1994, iar din 1994 a preluat funcţia de comandant al Poliţiei Timişoara, până în 1997. În ultima perioadă Ilie Bertea s-a „reprofilat” ca mediator, având calificare atât ca jurist cât şi ca economist. Ţinând cont de trecutul său profesional, oare va fi înmormântat, aşa cum se cuvine, cu onoruri militare?

Persoanele care doresc să-i aducă un ultim omagiu fostului consilier judeţean, o pot face astăzi şi mâine, la casa funerară din Calea Torontalului nr. 79. Slujba de înmormântare va avea loc marţi, 11 martie, de la ora 14:00, la cimitirul aflat în partea dreaptă a pasajului de la ieşirea din Timişoara, spre Săcălaz.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare