Deputatul Adrian Diaconu remarcă solidaritatea aleșilor din Timiș in parlament

- Advertisement -

La conferința de presă organizată astăzi la sediul PP-DD, parlamentarul Adrian Diaconu a subliniat presei meritul deputatului PSD Sorin Grindeanu în trecerea amendamentului la bugetul destinat Sănătății, care făcea referire la obținerea de fonduri pentru Spitalul de Copii din Timișoara. Parlamentarii PP-DD de Timiș au depus 80 de amendamente la proiectul bugetului de stat, care au vizat diverse investiții în județ, în special reabilitări ale școlilor și grădinițelor din mediul rural. Deși acestea au fost respinse, liderul timișean spune că a obținut promisiuni din partea premierului că nu vor fi uitate, ci vor apărea pe o listă de priorități, urmând să fie bugetate la eventuale rectificări.

Activitatea la Camera Deputatiilor a demarat in forta pentru Adrian Diaconu la prima sesiunea extraordinara din 2013. Iata in continuare ce ne-a relatat despre cum au trecut aceste zile din noua experienta de parlamentar.

Speram să am o meserie mai uşoară în ceea ce priveşte parlamentul, dar am fost aruncaţi direct în foc. Am avut şi «ghinionul» să fiu în comisia de buget-finanţe. Am fost acolo zile întregi până noaptea târziu. A trebuit să constat şi să admir tenacitatea, răbdarea şi rigoarea cu care domnul Zgonea şi mai târziu domnul Hrebenciuc au rezistat şi efortului fizic de a rămâne în scaunul şedinţei comune. Am fost remarcaţi, cei din opoziţie, fiind creditaţi încă o dată ca reprezentanţii simplei opoziţii din sală. Raţiunile PDL de a şicana, de a bombarda cu mii de amendamente au avut scopul de a atrage atenţia asupra existenţei opoziţiei, nu atât vulnerabilităţii construcţiei bugetului de stat.

Am prezentat și susținut 80 de amendamente, de minimă urgență și minimă decență. Cu toate malițiozitățile legate de sumele mici cerute am avut tăria să le aducem în atenție. Amendamentele au venit dinspre comunități pe filialele noastre de partid. A existat, totuşi, o coeziune a parlamentarilor din Timiş. Amendamentele depuse de mine au fost susţinute şi de parlamentarii USL. Însă voturile acestora s-au pierdut în marea de mâini ridicate de ceilalţi parlamentari. Era o mică insulă a parlamentarilor de Timiș în cadrul masei USL care au ridicat mâinile la amendamentele propuse de mine. Surpriza m-a uns pe suflet și o să le întorc cu eleganță gestul când vor avea nevoie de votul meu. Nu că și-au încălcat disciplina de partid, ci pentru că noi parlamentarii de Timiș ne vom aduna laolaltă eforturile pentru a vota proiectele care să fie de folos oamenilor care ne-au trimis pe noi în parlament. Era 2 noaptea când au ajuns amendamentele mele la vot.

Surpriza, susţine Adrian Diaconu, a fost la votarea amendamentului ce prevedea alocarea unei sume de bani pentru construcţia Corpului B a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Din cauza maşinăriei de vot USL, era să nu treacă amendamentul cu Louis Ţurcanu. A trebuit să fugă la pupitru deputatul Grindeanu să atragă atenţia că acest amendament are girul Guvernului.

video: Razvan Dobrică

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...

Marilen Pirtea, deputat PNL: Istoria se repetă. Apar semnele care au precedat criza din 2008

Iresponsabilitatea actualilor guvernanți va arunca România într-o criză autoindusă,...

Liviu Dragnea despre lupta împotriva mafiei lemnului: „Soluţia nu e deloc complicată”

Transporturile ilegale de lemn ar putea fi stopate graţie...

Din aceeași categorie

Categorii Populare