Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăTitu Bojin mai face două ”transferuri” de marcă la PSD Timiș! Primarii...

Titu Bojin mai face două ”transferuri” de marcă la PSD Timiș! Primarii Koller (Sacoșu Turcesc) și Muntean (Nădrag) s-au ”vopsit” în roșu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Doi dintre cei mai ”curați” primari de comune din Timiș s-au decis, pe ultima ”sută”, să se transfere la Partidul Social-Democrat, condus în plan județean de Titu Bojin – președintele Consiliului Județean Timiș, sau altfel spus, cel care dă banii veniți de la Guvern către primăriile din județ. Informația a fost confirmată de surse demne de încredere din interiorul PSD Timiș.

Analizându-i în parte, Gabriel Koller – primarul comunei Sacoșu Turcesc, un personaj despre care am scris ”fără număr” cu referire la ”scamatoriile” pe care le face cu banii publici, ultimul material făcând referire la alocarea a aproape 80.000 de euro pentru ”reabilitarea căminului cultural din satul Stamora Română”, un cămin care practic nu există.

Celălalt ”sfânt” este Liviu Muntean, tot un democrat liberal, care asemeni lui Koller, a constatat că e mai ”de stânga” decât credea. Primarul din Nădrag a devenit ”celebru” la sfârșitul anului 2013, când Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil. De ce? Pe perioada exercitării mandatului de primar al comunei, timp de câteva luni, Muntean a deținut simultan funcția de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC ECOSAL-GNSC SRL. Firma se ocupă tocmai de gestionarea deșeurilor din câteva comune învecinate Nădragului. Decizia ANI a fost luată la finalul lui 2013, iar aceasta spune că „persoana declarată incompatibilă va fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, ceea ce înseamnă că acesta nu va mai putea fi primar din 2016, timp de un mandat.

Așadar, ce face PSD Timiș de ”adună” toți ”primarii cu coloana” din județ, nu știm încă, dar vom afla…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Salvat „pe penal” de procurorul Papici, doctorul Mihai Ionac a fost depistat de ANI in conflict de interese „pe administrativ”

Vocea Timișului vă informa, în exclusivitate, încă din 6 mai a.c., că medicul Mihai...