Încă un vitezoman prins de poliţiştii din TIMIŞ. Circula pe DN 6 cu 155 km/h, dar amenda primită este pe măsură

- Advertisement -

Oamenii legii au acţionat ieri, 27 iunie 2014, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului. Aceştia atrag atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie!

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite 14 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, iar bilanţul este unul „productiv”. Poliţiştii au aplicat 205 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 33.655 de lei, 152 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au reţinut 21 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care unul pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, două pentru depăşiri neregulamentare şi două pentru alte abateri de circulaţie.

Cel mai „mare” vitezoman amendat de poliţişti este cel al unui bărbat care conducea un autoturism pe DN 6 cu viteza de 155 km/h, limita legală admisă fiind de 90 km/h. Oamenii legii i-au reţinut conducătorului auto permisul de conducere în vederea suspendării şi i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.700 lei.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img