JENANT! Poliţia Rutieră din Timiş dă amenzi „ilegale”! Toţi şoferii care contestă procesele verbale câştigă! FOTO

- Advertisement -

Poliţia Rutieră din judeţul Timiş aplică lunar amenzi în valoare de multe milioane de lei (lei noi, ca să fie clar pentru toată lumea), fapt ce presupune că oamenii legii nu ar trebui să ducă lipsuri în ceea ce priveşte doatarea de orice natură a acestora.

Realitatea este alta şi e cruntă! Poliţiştii de la Rutieră dau amenzi pe procese verbale care nu au nicio legătură cu genul de sancţiuni pe care oamenii legii le aplică. Aşa cum se poate vedea şi în galeria foto de mai jos, un proces verbal, prin intermediul căruia un şofer este avertizat pentru nereguli rutiere, este întocmit în baza unui Regulament de aplicare care face parte din Hotărârea de Guvern numărul 1391 din 2006. În plus, acelaşi tip de proces verbal are menţiunea „a fost depistat conducând autovehiculul cu nr. înmatriculare (înregistrare)…” după care urmează „descrierea faptei” pentru care şoferul este amendat. Un alt element distinctiv este textul „fiind înregistrat cu…”, acolo unde poliţistul specifică faptul că, viitorul contravenient, a fost înregistrat cu apartul radar din dotarea sa.

Ei bine, procesele verbale pe care le folosesc, în aceste momente, poliţiştii de la Rutiera din Timiş sunt unele „clasice”, realizate în baza Legii 61 din 1991, folosite de colegii lor de la Ordine Publică şi nu au elementele menţionate mai sus. Astfel, amenzile date de poliţiştii rutieri sunt „ilegale”, sau altfel spus, acestea pot fi contestate de către şoferii contravenienţi, cei din urmă având, în toate cazurile, câştig de cauză.

În acest context, ne întrebăm, unde merg acele milioane de lei care provin din amenzile pe care „se laudă” IPJ Timiş că le aplică în fiecare lună. De ce nu sunt bani de procese verbale, sau se urmăreşte altceva, în plan local?

PS: Am uitat să amintesc de MCV-ul radar, care a stat în curtea IPJ săptămâni bune, fiindcă nu s-au găsit bani de două injectoare la motor. Şi atunci ne întrebăm iar: UNDE SUNT BANII ?!?!!!!

La noi nu sunt bani în Poliţie şi vrem ca oamenii legii să prindă, printre alţii, motocicliştii care „zburdă” cu 300 de kilometri pe oră? Cu ce? Călare (pe cal)?

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Foarte TARE! Un retailer care are magazin și în Timișoara colectează baterii uzate și dă la SCHIMB unele NOI!

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare