Timişoara Gospel Project şi orchestra Filarmonicii „Banatul” vă invită la un concert de gospel simfonic

- Advertisement -

Cele două concerte caritabile de gospel simfonic, organizate de Asociaţia Culturală TGP în parteneriat cu Filarmonica „Banatul” sub deviza „Amatori şi profesionişti împreună pentru o cauză bună”, încheie ediţia specială „Gospel meets Symphony” a Timişoara Gospel Project. Jubileul de 10 ani a Timişoara Gospel Project reuneşte peste 100 de corişti amatori, orchestra Filarmonicii „Banatul” şi un band rock format din cunoscuţii muzicieni timişoreni Petre Ionuţescu, Marcelle Poaty-Souami, Ioan Kui, Anghel Mailat şi Sergiu Cătană, sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz.

„Povestea Timişoara Gospel Project a început în 2005 cu zece oameni şi un pian şi putem spune că a evoluat spectaculos. Deja ultimele două ediţii, concertele de la Sala Capitol, cu band rock şi 100 de corişti pe scenă au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, care ne onorează”, a declarat dirijorul german Dominic Samuel Fritz, iniţiatorul Timişoara Gospel Project şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP.

„Acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră. Filarmonica Banatul aparţine timişorenilor şi ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună”, consideră la rândul său directorul general al Filarmonicii, Ioan Coriolan Gârboni.

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular şi reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar toţi „cu muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi animaţi de o cauză bună.

Intrarea la acest eveniment este liberă, dar se primesc donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”. Organizarea proiectului este susţinută financiar de sponsori şi sprijinită logistic de parteneri, donaţiile publicului urmând să ajungă integral la beneficiarul concertului caritabil, singurul de acest gen din vestul ţării.

Asociaţia Culturală TGP, este o asociaţie exclusiv de voluntari, s-a constituit în 2012 şi îşi propune să promoveze valori spirituale şi sociale prin artă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Timişoara rămâne fără căldură! E.ON a întrerupt furnizarea de gaz către Colterm

Timişoara rămâne fără căldură. Compania E ON opreşte furnizarea...

Succes răsunător al concertului de gospel simfonic „Oh Happy Day!”

Aproape 120 de corişti amatori participanţi la Timişoara Gospel...

Timişoara Gospel Project pregăteşte un „workshop teaser” plin de jovialitate

Prima repetiţie a celei de-a X-a ediţie Timişoara Gospel...

Revelion 2013 cu măşti la filarmonica Banatul din Timişoara

Timişoreni iubitori de cultură au ales să-şi petreacă noaptea...

Din aceeași categorie

Categorii Populare