Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi transmis şi în România. Vezi de care televiziune

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi transmis şi în România. Vezi de care televiziune 1Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi transmis în direct şi în România. Acesta va avea loc marţi, 1 ianuarie 2013, începând cu ora 12:15. Transmisiunea va fi preluată şi de o televiziune românească, vezi care va fi aceasta.

În cel de-al 73-lea an al Concertului de Anul Nou, Filarmonica din Viena va încerca să prezinte nu doar muzica dinastiei Strauss, ci şi muzica altor compozitori, al căror bicentenar este sărbătorit în 2013.

Anul acesta, muzicienii care vor fi celebraţi sunt Richard Strauss, născut pe 22 mai 1813 şi Giuseppe Verdi, născut pe 10 octombrie 1813.

Dirijorul Franz Welser-Moest, invitat pentru a doua oară să dirijeze Concertul de Anul Nou de la Viena (prima invitaţie onorând-o în 2011), se înrudeşte cu familia Strauss prin străbunica din partea mamei.

Printre piesele compuse de Johann Strauss tatăl şi Johann Strauss fiul care vor putea fi ascultate în prima zi din 2013 se numără „Valsul Sărutului”, valsul “Din munţi”, valsul “Unde înfloresc lămâii”, „Dunărea albastră”, „Marşul Radetzky”, uvertura operei „Lohengrin” de Richard Wagner sau „Prestissimo” din opera „Don Carlos” de Giuseppe Verdi.

Ca în fiecare an, Sala Musikverein din Viena va fi împodobită cu cele mai frumoase flori aduse din Italia, de la San Remo, informează stiri.yahoo.com

Concertul va fi transmis în 44 de ţări, telespectatorii români putând urmări spectacolul în direct pe TVR 1 şi în reluare pe TVR 2, pe 6 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Este o adevarata placere si umplere a sufletului la inceput de an acest concert vienez. Sunt zeci de ani de cand urmaresc si de fiecare data este o noua placere pentru mine. Abia astept, ca pe un cadou ziua de 6 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare