Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialSuperistitii romanesti de Craciun. Ce obiceiuri va alunga norocul

Superistitii romanesti de Craciun. Ce obiceiuri va alunga norocul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Crăciunul vine nu doar cu mese îmbelșugate, zile libere și vizite din partea celor dragi, ci și cu o serie de superstiții. Duse mai departe din generație în generație, anumite obiceiuri promit să ne scape de ghinion sau chiar de boli în anul care vine, în vreme ce altele ne promit un an îmbelșugat, plin de voie bună. Mai jos puteți citi câteva din cele mai cunoscute superstiții românești.

Cei care doresc să aibă noroc în 2018, ar trebui să nu manânce nimic în seara de Ajun. Tot în seara de Ajun este recomandat să nu ne supărăm, să nu certăm sau să nu ne batem. Se spune că cei care lovesc cu pumnul în seara de Ajun vor primi pe parcursul anului toate loviturile înapoi. Mulți dintre noi împodobim bradul încă de la începutul lunii decembrie, pentru a ne bucura mai mult de spiritul sărbătorilor, tradiția spune că pomul de Crăciun ar trebui să fie împodobit abia în Ajun. Cei care doresc să aibă noroc și belșug în anul viitor, ar trebui să își aducă acasă o crenguță de vâsc. Același noroc rămâne alături de dumnevoastră și dacă nu vă măturați casa în Ajun, căci se spune că măturatul ar alunga norocul. O altă superstiție românească spune că primul om pe care ar trebui să îl primiți în casă de Crăciun ar trebui să fie un bărbat, de preferință brunet. O altă tradiție legată de Crăciun se adresează celor care sunt amatori de băuturi alcoolice. Din bătrâni se spune că în seara de Ajun nimeni nu ar trebui să consume rachiu, pentru că în anul ce vine va fi batjocorit de diavol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare