Timişoara Gospel Project pregăteşte un „workshop teaser” plin de jovialitate

0
643

Prima repetiţie a celei de-a X-a ediţie Timişoara Gospel Project se va derula în perioada 15-16 martie. Acest atelier se adresează atât „clienţilor” fideli, dependenţi de T.G.P., cât şi celor tentaţi să participe. Acestora din urmă li se oferă acum ocazia să „probeze” acest proiect singular, recunoscut deja că o aventură muzicală de succes şi un fenomen cultural reprezentativ pentru spiritul Timişoarei. La eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii de gospel, cu vârste cuprinse între 15 şi 99 de ani, „cu muzica în sânge şi un strop de nebunie”. Experienţa corală este binevenită, dar nu obligatorie şi nu se fac audiţii sau selecţii.

Cei interesaţi să cânte în cor sunt invitaţi să se înscrie începând cu 14 februarie pe site-ul oficial T.G.P., unde se găsesc informaţii suplimentare despre condiţiile de participare. Înscrierea la atelierul din martie nu reprezintă un angajament ferm de participare şi în iunie, dar organizatorii se aşteaptă ca majoritatea covârşitoare a celor care vor gusta pentru prima dată experienţa T.G.P. la acest „workshop teaser” să fie şi cei mai nerăbdători să se înscrie din nou şi pentru „maratonul de gospel” din iunie.

Îi avertizăm pe doritori că T.G.P. creează dependenţă. Este pur şi simplu o experienţă unică şi intensă, prea frumoasă ca să nu vrei să o repeţi. TGP înseamnă în acelaşi timp entuziasm contagios, spirit de echipă, muncă serioasă făcută de plăcere, oboseală care nici nu mai contează, distracţie, relaxare, bucurie, prietenie, încântare, surprize…Apropo, le pregătim şi timişorenilor o surpriză, nu doar coriştilor”, a declarat dirijorul şi initatorul proiectului, Dominic Samuel Fritz, care vine special din Germania pentru manifestările Asociaţiei.

Ediţia jubiliară „Gospel meets Symphony” ce va începe pe 13 iunie şi se va încheia în 21 şi 22 iunie cu două concerte eveniment, este reprezentată prin colaborarea unui cor fromat din 120 de amatori acompaniaţi de orchestra Filarmonicii şi a unui band rock, cu toţii reuniţi pentru a deschide noi porţi culturale. Partenerul ediţiei cu numărul zece T.G.P., este Filarmonica Banatul. Asociația Culturală TGP s-a constituit în iunie 2012, fondată de participanții la cea de-a VIII-a ediție Timișoara Gospel Project. Motto-ul Asociaţiei este “Talent, Generozitate, Pasiune”, spiritul care a fost „ingredientul secret” al succesului celor opt ediţii de Timişoara Gospel Project.

Spune-ţi opinia civilizat!