Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentWorkshop-ul ”Apelul Civic”, adresat tinerilor timișoreni, are loc în weekend. Vezi ce...

Workshop-ul ”Apelul Civic”, adresat tinerilor timișoreni, are loc în weekend. Vezi ce obiectiv are proiectul

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Titlul proiectului este ”Apelul Civic”, având ca obiectiv facilitarea accesului la informaţiile şi dezbaterile de interes public şi atragerea cât mai multor cetăţeni în procesul decizional, în special generaţia tânără obişnuită cu un flux de informaţii eficient şi simplu de accesat.

Obiectivul specific al acestui proiect este construirea unui website de centralizare, clasificare şi redistribuire a informaţiilor oficiale cu posibilitatea abonării la un newsletter (notificări prin email), simplificând astfel accesul la informaţie. Acest website va conţine toate ştirile de pe site-urile celor mai importante instituţii publice, le va clasifica pe mai multe categorii şi va trimite email-uri celor abonaţi la newsletter cu cele mai noi ştiri din categoriile selectate de ei. Este nevoie de o astfel de aplicaţie, întrucat puţine site-uri ale instituţiilor publice oferă astfel de notificări, iar niciun alt site nu face clasificarea informaţiilor.

Acest workshop se desfăşoară în perioada 13-14 septembrie, în sala de consiliu a Primăriei, începând de sâmbătă, 13 septembrie, ora 10. Participanţii se vor înscrie printr-un formular, iar dintre cei înscrişi se va face o selecţie în limita a 10 participanţi. Criteriile de selecţie vor fi experienţa în domeniul IT, cât şi expertiza. Participanţii vor veni cu laptopul propriu. Formularul va fi publicat pe site-ul: https://mysmartcity.ro. La final, persoanele cu cea mai mare contribuţie vor fi premiate.

Vor fi două zile în care participanţii vor scrie cod, iar finalitatea este o aplicaţie open source, construită în folosul cetăţenilor. Prin acest proiect pilot încercăm să întărim legătură dintre comunitatea tehnică şi autorităţile locale şi centrale şi să facem cunoscută valoarea comunităţii tehnice din Timişoara. Primăria Municipiului Timişoara este prima din ţară care se implică în astfel de evenimente.

Foto:mentalhealthy.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare