CJ Timiş acuză echipa de rugby că nu a curăţat Stadionul „Dan Păltinişanu” pentru meciul cu francezii, deşi avea obligaţii contractuale! Pe cine dă vina Radu Ţoancă

- Advertisement -

Ping – pong cu obligaţiile privind întreţinerea Stadionului „Dan Păltinişanu”. După ce partida de rugby Timişoara Saracens – Stade Francais a fost amânată din cauză că suprafaţa de joc de pe stadion era îngheţată, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Direcției de Prestări Servicii din cadrul CJT și Direcției de Patrimoniu, solicitând lămuriri legate de evenimentul de sâmbătă.

„În cursul săptămânii trecute, mai exact în 11 ianuarie, Sport Club Municipal Timișoara a depus la Consiliul Județean Timiș o solicitare pentru închirierea stadionului “Dan Păltinișanu”. În aceeași zi, reprezentanții CJT au informat SCM Timișoara că responsabilitatea curățării suprafeței de joc aparține clubului, iar acesta, printr-o adresă semnată de directorul Radu Țoancă, a dat asigurări că vor fi îndeplinite condițiile pentru buna desfășurare a partidei. Ceea ce s-a întâmplat, însă, am văzut cu toții.
Este foarte important de menționat că, în acest moment, există o reală problemă legată de instalația de încălzire a terenului de joc. Mai exact, aceasta a fost achiziționată de clubul ACS Poli Timișoara, însă nu a fost plătită în totalitate, astfel că nu s-a putut face recepția lucrării. Consiliul Județean Timiș, deși este proprietar al stadionului “Dan Păltinișanu”, nu are cadru legal pentru a recepționa lucrarea instalației de încălzire, iar nimeni nu va putea beneficia de ea atâta timp cât clubul ACS Poli Timișoara nu o va achita”
, a transmis Consiliul Judeţean Timiş.

De cealată parte, Radu Ţoancă se apară şi spune că vina aparţine administratorului stadionului şi echipei de fotbal ACS Poli.
„Am trimis în 12.01 o hârtie către consiliul judeţean, o hârtie aferentă cererii de închiriere. < < Subscrisa SCM, reprezentată prin Radu Ţoancă, director, declarăm prin prezenta că în cazul în care va ninge ne luăm angajamentul să aigurăm prin mijloace proprii curăţirea suprefeţei de joc de pe „Dan Păltinişanu” în 14 ianuarie, fără a avea pretenţii financiare pentru această operaţiune. În cazul în care nu vom putea asigura aceste servicii, suntem dispuşi să suportăm cheltuielile aferente>>. Asta a fost toată povestea, până la urmă am suportat noi, am făcut un contract la 7:30 cu cei de la penitenciar, au curăţat suparafaţa de joc, din zonă privată s-au cheltuit 10.000 de euro, s-au adus nişte generatoare ca să se pună în funcţiune instalaţia de încălzire care deşi montată de doi an nu era finalizată, nu era recepţionată. Terenul a fost curat. Deţinuţii şi-au făcut treaba, terenul a fost curat, dar era îngheţat, instalaţia a mers numai 20 de ore, deşi nu ar fi fost treaba noastră să o punem în funcţiune. ACS Poli nu a pus-o în funcţiune, am înţeles că nu s-a plătit ultima factură”, a declarat Ţoancă pentru Vocea Timișului. Acesta susţine că SCM a trimis o adresă către federaţia de specialitate prin care cerea ca toate meciurile să se joace în septembrie şi octombrie, explicând care sunt condiţiile meteo în lunile de iarnă, însă francezii de la Stade nu au fost de acord cu propunerea Timişoarei. „La noi iarna este aşa cum este, terenul este aşa cum este. Ultima care ar trebui să fie acuzată este echipa de rugby, Doamne iartă-mă, că am făcut lucruri pe care nu trebuia să le facem. Noi am închiriat un bun pe care am plătit o grămadă de bani şi pe care trebuia să îl folosim la condiţii optime”, a mai spus directorul SCM.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Sondaj privind demolarea stadionului Dan Paltinisanu. Cati oameni sunt impotriva ideii

Peste trei sferturi dintre timişoreni nu sunt de acord...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...

Din aceeași categorie

Categorii Populare