Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cod PORTOCALIU, de inundații, în județul Timiș. Pe Bârzava e COD ROȘU

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Avertizarea hidrologică ”cod portocaliu” pe râurile din bazinele Moravița, Bârzava, Timiş şi Bega se menține în vigoare până în data de 25 octombrie 2014, ora 12:00. În paralel, începând cu această dimineaţă, ora 8:00 şi până la ora 14:00, a fost instituit ”codul roşu” la nivel local, pe râul Bârzava, între localităţile Gătaia şi Denta, pe sectorul îndiguit.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 ore, în judeţul Timiş nu au existat probleme majore, nefiind semnalate gospodării inundate, localităţi afectate de revărsarea apelor sau drumuri blocate, excepție făcând DJ 691, în drepul localității Pișchia, unde, în cursul nopţii, au existat acumulări de apă. Acolo, pompierii militari au intervenit prompt pentru îndepărtarea apei pluviale, cu întreruperea secvenţială a traficului, asigurată de poliţişti ai serviciului rutier. Pentru a gestiona promt şi eficient orice situaţie de urgenţă survenită, au fost trimise mai multe echipaje de pompieri în dreptul localităţii Gătaia, unde, la nevoie, se va acţiona cu motopompe, bărci pneumatice şi peste 1.000 de saci cu nisip, asiguraţi de Administraţia Bazinală a Apelor Banat.

În cursul acestei dimineţi, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, împreună cu şefii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă s-au deplasat la Gătaia pentru coordonarea activităţilor de la faţa locului. Autorităţile acţionează în comun pentru soluţionarea promtă şi eficientă a eventualelor situaţii provocate de inundaţii, la această oră fiind mobilizaţi pe teren pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţisti de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea începând cu data de 1 martie. Totodată...

Avertizări din partea meteorologilor! Timișul este vizat de două coduri, unul galben și unul portocaliu de caniculă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o serie de avertizări Cod galben şi...

Cod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu puțin timp, un cod...