Cod PORTOCALIU, de inundații, în județul Timiș. Pe Bârzava e COD ROȘU

- Advertisement -

Avertizarea hidrologică ”cod portocaliu” pe râurile din bazinele Moravița, Bârzava, Timiş şi Bega se menține în vigoare până în data de 25 octombrie 2014, ora 12:00. În paralel, începând cu această dimineaţă, ora 8:00 şi până la ora 14:00, a fost instituit ”codul roşu” la nivel local, pe râul Bârzava, între localităţile Gătaia şi Denta, pe sectorul îndiguit.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 ore, în judeţul Timiş nu au existat probleme majore, nefiind semnalate gospodării inundate, localităţi afectate de revărsarea apelor sau drumuri blocate, excepție făcând DJ 691, în drepul localității Pișchia, unde, în cursul nopţii, au existat acumulări de apă. Acolo, pompierii militari au intervenit prompt pentru îndepărtarea apei pluviale, cu întreruperea secvenţială a traficului, asigurată de poliţişti ai serviciului rutier. Pentru a gestiona promt şi eficient orice situaţie de urgenţă survenită, au fost trimise mai multe echipaje de pompieri în dreptul localităţii Gătaia, unde, la nevoie, se va acţiona cu motopompe, bărci pneumatice şi peste 1.000 de saci cu nisip, asiguraţi de Administraţia Bazinală a Apelor Banat.

În cursul acestei dimineţi, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, împreună cu şefii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă s-au deplasat la Gătaia pentru coordonarea activităţilor de la faţa locului. Autorităţile acţionează în comun pentru soluţionarea promtă şi eficientă a eventualelor situaţii provocate de inundaţii, la această oră fiind mobilizaţi pe teren pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţisti de frontieră.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea...

Cod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă...

Vijelii, vant puternic si grindina, in mai multe localitati din Timis. Tragedie prevenita

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Timiș, pregătiri pentru...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img