Alfred-Simonis-si-Dan-Idolu

Consilierii PSD Alfred Simonis și Dan Idolu îl acuză atât pe primarul Timișoarei Nicolae Robu, cât și pe restul care au tăcut ca hoțu-n cucuruz atunci când a venit vorba de situația în care se află RETIM, neaducând neregularitățile la cunoștința întregului Consiliu Local Timișoara. Totuși, principalul vinovat este Vasile Vesa, consilierul PNL, reprezentantul CL în adunarea generală a acționarilor, cel care ar fi fost primul ce ar fi trebuit să-i informeze pe toți consilierii.

„Împreună cu domnul Dan Idolu am depus un proiect de hotărâre prin care cerem revocarea din funcția pe care o deține a domnului Vasile Vesa, membru al adunării generale a acționarilor, astfel încât să încercăm să remediem prima sincopă apărută și să aflăm situația reală a societății”, a precizat Alfred Simonis. Colegul său de partid, Dan Idolu, a ținut să-l completeze și a spus că „solicităm destituirea și înlocuirea acestui reprezentant în AGA, care trebuia să ne informeze, era obligația sa. La rândul lui, cel care va veni, trebuie să ia măsuri drastice pentru a se salva ce se mai poate salva, demisia unui director e prea puțin în speța aceasta”, a completat Dan Idolu.

Duetul prezent la conferința PSD a ținut să evidențieze problemele pe care le are societatea RETIM și a încercat să ofere o soluție în ceea ce privește ieșirea din criza pornită în urma acumulării penalităților de șapte milioane de lei. „Societatea RETIM are ca acționar 50% CL, și 50% SC RER SRL, prin contractul de furnizare a sreviciilor către Primăria Timișoara se obligă să realizeze un obiectiv de investiție de stație de sortare, stație de compus, obiective care însă nu s-au realizat. În sine nu e problemă așa de mare, dar contractual, RETIM-ul s-a obligat că, în cazul în care nu realizează aceste obiective, plătește 10.000 de lei penalități în fiecare zi. Acum sunt șapte milioane de lei, care continuă să curgă până se va realiza obiectivul, ceea ce nu crede că este posibil”, a precizat Dan Idolu.

Consilierul PSD spune că dacă Primăria Timișoara ar ajuta RETIM-ul, s-ar considera ajutor de stat. „Asupra soluției pe care noi o vedem posibilă nu vreau să mă pronunț. Rezilierea contractului și organizarea unei licitații pentru a contracta un nou operator. Dacă nu se realizează acest lucru, va veni consiliul concurenței și îi va putea amenda cu până la 10% din cifra actuală de afaceri, ceea ce va duce înspre faliment. Penalitățile nu pot nicidecum să fie șterse legal”, a mai adăugat Dan Idolu.

Alfred Simonis a spus că, probabil, această tăcere a urmat după „cadourile” primite de Nicolae Robu de la RETIM. „Nu am reușit să aflăm situația reală a societății care, cu aceste dificultăți, își permite să-i cumpere primarului Nicolae Robu o mașină de zeci de mii de euro, lucru care ne face să ne întrebăm dacă tăcerea aceasta a celor responsabili are legătură. Nu înțeleg de ce ne-au ascuns atât nouă, cât și opiniei publice atâta timp”, a declarat Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.