Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dacă stadion nou nu avem, măcar gazonul să-l putem vedea. Iulius Mall Timişoara şi-a tras gazon ca pe marile stadioane de fotbal

- Advertisement -

Lucrările de reamenajare a spaţiilor verzi din arealul Iulius Mall Timişoara sunt în plină desfăşurare. Până în prezent, au fost plantaţi 95% din cei aproximativ 400 de copaci, care vor înfrumuseţa ambientul. Odată finalizată, zona de relaxare le va oferi clienţilor mall-ului posibilitatea îmbinării sesiunilor de cumpărături cu momentele plăcute petrecute în aer liber.

Săptămâna aceasta, peisagiştii au demarat următoarea etapă a lucrărilor, care presupune amenajarea unei suprafeţe extinse de gazon. În total, vor fi montaţi peste 8.000 mp de gazon special pentru trafic, adus din Germania, similar celui folosit pe marile stadioane de fotbal.

Prospeţimea spaţiilor verzi va fi asigurată de un sistem automat de irigare, programat şi adaptat în funcţie de vegetaţie. Pentru gazon, irigarea se va face prin aspersiune, sistemul fiind prevăzut cu aspersoare statice şi rotative, iar pentru plantele mari prin picurare.

Investiţia companiei Iulius Group presupune regenerarea peisagistică şi îmbunătăţirea spaţiilor pietonale din împrejurimile mall-ului, prin plantarea de noi copaci şi gazon special. Arborii, proveniţi din Italia, vor crea un spectacol vizual în toate anotimpurile, printre specii enumerându-se: castani, pini negri austrieci, tei, stejari roşii, fagi, carpeni, tisa, brazi, arţari etc. Printre cei mai spectaculoşi copaci se află un brad Albies Nordmanniana, de 11 m înălţime şi Ginkgo Biloba, de 8 m.

Suprafeţele verzi de la Iulius Mall Timişoara au fost proiectate de firma italiană Lemscape, companie care a conceput parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore