Lucrările de reamenajare a spaţiilor verzi din arealul Iulius Mall Timişoara sunt în plină desfăşurare. Până în prezent, au fost plantaţi 95% din cei aproximativ 400 de copaci, care vor înfrumuseţa ambientul. Odată finalizată, zona de relaxare le va oferi clienţilor mall-ului posibilitatea îmbinării sesiunilor de cumpărături cu momentele plăcute petrecute în aer liber.

Săptămâna aceasta, peisagiştii au demarat următoarea etapă a lucrărilor, care presupune amenajarea unei suprafeţe extinse de gazon. În total, vor fi montaţi peste 8.000 mp de gazon special pentru trafic, adus din Germania, similar celui folosit pe marile stadioane de fotbal.

Prospeţimea spaţiilor verzi va fi asigurată de un sistem automat de irigare, programat şi adaptat în funcţie de vegetaţie. Pentru gazon, irigarea se va face prin aspersiune, sistemul fiind prevăzut cu aspersoare statice şi rotative, iar pentru plantele mari prin picurare.

Investiţia companiei Iulius Group presupune regenerarea peisagistică şi îmbunătăţirea spaţiilor pietonale din împrejurimile mall-ului, prin plantarea de noi copaci şi gazon special. Arborii, proveniţi din Italia, vor crea un spectacol vizual în toate anotimpurile, printre specii enumerându-se: castani, pini negri austrieci, tei, stejari roşii, fagi, carpeni, tisa, brazi, arţari etc. Printre cei mai spectaculoşi copaci se află un brad Albies Nordmanniana, de 11 m înălţime şi Ginkgo Biloba, de 8 m.

Suprafeţele verzi de la Iulius Mall Timişoara au fost proiectate de firma italiană Lemscape, companie care a conceput parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.