Derby „restant” la baschet. BC Timişoara – CSU Ploieşti se joacă luni

0
1055

„Leii din Banat” dau piept cu campionii României, într-o restanţă ce contează pentru etapa a XI-a Ligii Naţionale de baschet masculin. Partida în care se întâlnesc două dintre cele mai puternice echipe ale actualului sezon are loc la Timişoara, luni 7 ianuarie 2013, începând cu ora 17:45.

BC Timişoara şi CSU Ploieşti se întâlnesc luni, 7 ianuarie, de la ora 17:45, la sala Constantin Jude, din Timişoara, într-o partidă restantă din etapa a XI-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. Învingătoarea din această partidă va încheia turul pe locul secund, la două puncte în urma liderului, CSM Oradea.

„Cu siguranţă va fi un meci mare, unul dintre derbyurile României. Este reeditarea precedentei finale de campionat, deţinătoarea titlului vine la Timişoara – cred că toate acestea sunt argumente să abordăm meciul cu maximă motivaţie. Consider că şi adversarii vor veni aici foarte montaţi. Nu cred că trebuie să privim partida ca o revanşă pentru ceea ce a fost în finală. Nu este plăcut să pierzi patru meciuri în faţa unei echipe, dar trebuie să ne concentrăm la ceea ce se întâmplă pe teren, nu la trecut” a prefaţat Srdjan Jovanovic, antrenorul BC Timişoara, întâlnirea de mâine.

Ambele echipe se află într-un vârf de formă: BC Timişoara având în prezent nu mai puţin de şase vicotrii consecutive, atât echipa de pe Bega cât şi CSU Sibiu reuşind calificarea, cu dublă victorie, în turneul final al Cupei României.

„Consider că jucăm împotriva uneia dintre cele mai puternice formaţii din România, din punct de vedere fizic. Va fi o adevărată provocare pentru noi şi trebuie să evoluăm ca o echipă unită, cu intensitate în apărare şi pregătiţi să luptăm până în ultima secundă. Publicul de aici este minunat şi mi-ar plăcea să vină cât mai mulţi spectatori luni, ca să vadă cine este cea mai puternică echipă din România în acest moment” a spus, pentru site-ul oficial al bănăţenilor, Garry Gallimore, noul jucător alb-viole, care a debutat pentru BC Timişoara în meciul de la Sibiu

Timişoara şi Ploieştiul s-au înfruntat de opt ori de-a lungul precedentului sezon, prahovenii câştigând cinci partide. Echipa bănăţeană a eliminat CSU din Cupa României, în vreme ce prahovenii s-au impus în faţa BC Timişoara, în finala campionatului.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.