Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateDocumentația e gata. La Timișoara vom avea maternitate nouă, cu fonduri europene

Documentația e gata. La Timișoara vom avea maternitate nouă, cu fonduri europene

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Au fost ani întregi de promisiuni în zadar, la Timișoara, privind construcția unei noi maternități. De la Titu Bojin la Sorin Grindeanu, toți cei care s-au perindat pe la conducerea județului au promis o investiție care să aducă maternitățile din Timișoara la standarde moderne. Acum însă, Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, anunță că primii pași concreți spre ridicarea unei construcții noi.

„Astăzi a fost încărcată documentația în sistemul infomatic. Acest proiect se accesează pe fonduri europene pe programul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria. Principala activitate a acestui program constă în relocarea Clinicii de Obstetrică Ginecologie Bega într-un spațiu nou construit pe un teren pe care CJ l-a pus la dispoziție paralel cu Casa Austria, o suprafață de teren de 5.000 de mp. Valoarea totală a proiectului pentru partea română este de 12.000.000 de euro. Acești bani se împart în două după cum urmează: pentru răspunderea CJT construcția clădirii și mobilierul de specialitate 8.000.000 de euro, iar pentru partenerul CJT, Spitalul Județean 4.000.000 de euro pentru achiziție de aparatură medicală. Sunt prevăzute un număr de 124 de paturi cu 13 departamente în domeniul obstetrică – ginecologie. (….) Astăzi s-a încărcat în sistem nota conceptuală care va fi analizată de către specialiști și experți de la autoritatea de management. Din momentul în care ne vor da OK-ul vom realiza studiul de fezabilitate și mai apoi se va semna contractul de finanțare și se va demara proiectarea și execuția„, a declarat Călin Dobra.

Sursă foto: Renașterea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...