Doi noi artiști anunțați pentru Jazz TM: Yaron Herman și Trilok Gurtu Band

- Advertisement -
Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat două noi nume care vor urca pe scenele festivalului Jazz TM, la începutul lunii iulie. Este vorba despre Yaron Herman și Trilok Gurtu Band.

Yaron Herman este un artist născut în Tel Aviv, care a început să ia lecții de pian de la 16 ani. La 19 ani s-a mutat în Boston cu intenția de a studia Berklee College of Music, dar în scurt timp s-a mutat la Paris, unde locuiește și acum.

„Muzica lui Yaron transcende toate granițele dintre genuri și șterge limitele dintre jazz, pop și muzică clasică, aducând audienței sale inovație, bucurie și o nesfârșită energie. Stilul său reflectă influențe ale unor muzicieni și pianiști precum Keith Jarrett, Paul Bley, Lennie Tristano și Brad Mehldau, artiști pop contemporani cum ar fi Björk, Sting și Olivia, dar și compozitori clasici precum Alexander Scriabin și Maurice Ravel”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Yaron Herman a concertat la mai multe festivaluri de jazz din Montrey, Montréal și San Francisco și are în palmares mai multe premii, printre care se numără „Best New Instrumentalist of the Year” la Victoires du Jazz, în 2008 și Adami Jazz Talent Award, în 2007.

El va concerta în 2 iulie, la ora 18:30, în Parcul Civic.

Pe scenele Jazz TM va urca și Trilok Gurtu Band, mai precis, în Parcul Justiției, de la ora 18.30.

Trilok Gurtu a devenit cunoscut prin colaborările avute cu artiști de talie mondială, precum Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders sau Dave Holland. Din cariera sa muzicală nu au lipsit nici colaborările cu artiști indieni: Shobha Gurtu, Zakir Hussain, L. Shankar, Shankar Mahadevan, Hariprasad Chaurasia, The Misra Brothers sau Sultan Khan.

Cunoscutul artist a fost de două ori nominalizat la BBC World Music Awards și o dată la EMMA. El a mai concertat la Hyde Park, în Londra, la aniversarea de 50 de ani a reginei Angliei.

Jazz TM se va desfăşura la Timişoara în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va avea trei scene, amplasate în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic, iar accesul publicului va fi gratuit.

Sursa video: Youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare