Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieDrumul Judetean dintre Peciu Nou, Giulvaz si Foeni, modernizat de CJ Timis

Drumul Judetean dintre Peciu Nou, Giulvaz si Foeni, modernizat de CJ Timis

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Încă un drum din județul Timiș intră în lucru. Reprezentanții Cnsiliului Județean (CJ) Timiș semnează miercuri, 3 iulie 2019, contractul de execuție pentru modernizarea DJ 593, Peciu Nou – Giulvăz – Foeni, pe o lungime de 20 km.

Reprezentanții CJ Timiș anunță că mâine urmează să fie semnat contractul de execuție a modernizării Drumului Județean 593 care leagă localitățile Ttimișene Peciu Nou, Giulvăz și Foeni. Lung de circa 20 de kilometri, drumul va avea parte de finanțare printr-un proiect european, investiția urmând să creeze o mai bună legătură cu DN59/E70, șoseaua Timișoara – Moravița, în apropierea localității Șag.

Investiția va deservi în mod direct peste 10.000 de locuitori din zonă. Pe lângă modernizarea drumului, finanțarea europeană accesată vizează și realizarea marcajelor pe o distanță de 43,5 km, montarea de indicatoare de circulație și montarea de parapete direcționale de tip semigreu.

”Dincolo de accesul facil a mii de timișeni către DN59, implicit Timișoara, am putea vorbi și de un imbold dat punctului de trecere a frontierei de la Foeni. Accesul rapid dinspre Șag spre graniță și invers va crește traficul prin acest punct, implicit importanța lui. De altfel, la Consiliu mai avem în lucru asfaltarea unui drum de legătură cu Serbia, pe ruta Rovinița Mare – Percosova – Gherman. Investim cu prioritate acolo unde știm că putem genera cele mai mari câștiguri pentru timișeni”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Drumul existent va fi lărgit pentru realizarea unei platforme cu o lățime de 8,00 m, din care 6 m lățime parte carosabilă și 2 m lățime acostamente.

Contractul de execuție a fost câștigat de către SC Super Construct SRL, în urma unei licitații publice. Firma are la dispoziție 14 luni pentru finalizarea lucrării. Investiția se ridică la peste 19.000.000 lei la care se adaugă cota legală de TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare