Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateDupa o investitie de un milion de euro, se fac operatii oftalmologice...

Dupa o investitie de un milion de euro, se fac operatii oftalmologice cu laser, GRATUITE, la Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara organizează mai multe intervenții chirurgicale demonstrative în domeniul chirurgiei refractive, în care Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara derulează un proiect transfrontalier de mare amploare.

Viciile de refracție afectează un procent ridicat din populația locală tânără și marea majoritate a populației cu vârste de peste 40 de ani, fiind responsabile pentru cea mai mare parte a problemelor de vedere. Văzul este simțul prin intermediul căruia o persoană receptează majoritatea informațiilor din mediul exterior. În formarea imaginii, fenomenul de refracție a fasciculelor de lumină la traversarea mediilor transparente din globul ocular este esențial pentru asigurarea focalizării acestora pe retină. Viciile de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul) sunt tratate în mod clasic prin prescrierea de ochelari sau lentile de contact. Această abordare nu elimină însă complet efectele negative ale patologiilor, calitatea vieții pacientului rămânând în general afectată în mod negativ. Progresele tehnologice în domeniu permit în prezent corectarea definitivă a erorilor refractive prin intervenții chirurgicale laser cu grad scăzut de invazivitate.

Prin proiectul RECALT, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara a realizat investiții importante în tehnologii medicale de ultimă generație, aproximativ 1 milion de euro fiind dedicați echipamentelor pentru chirurgia refractivă. Echipamentele au fost instalate în incinta Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și sunt disponibile pentru prestarea de servicii chirurgicale gratuite pentru populația locală. În paralel, universitatea derulează un program complex de formare în domeniul chirurgiei refractive destinat oftalmologilor din întreaga regiune. Scopul este acela de a crește calitatea seviciilor medicale în domeniu și, pe această cale, a calității vieții populației. Echipa de specialiști a universității susține pe parcursul acestui an cursuri de formare gratuite pentru chirurgii oftalmologi și oferă servicii gratuite de diagnosticare și chirurgie refractivă tuturor pacienților interesați.

Astfel, dacă în alte regiuni ale lumii în care tehnologia Femto-Lasik este disponibilă, intervențiile chirurgicale sunt realizate pentru tarife consistente (între 1.100 și 4.200 de euro, în funcție de regiune), în Timișoara, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, populația poate beneficia de aceste servicii gratuit. Persoanele intresate se pot prezenta pentru investigații medicale gratuite și pot beneficia de servicii gratuite de chirurgie refractivă.

Cei interesați de astfel de intervenții chirurgicale au posibilitatea de a intra în legătură cu Prof. Univ. Dr. Munteanu Mihnea, șeful secției Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, clinică situată pe Scuar Martir Radian Belici, sau pot apela numărul de telefon 0256/20.44.67.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.
    Va rog sa imi comunicati dacă Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, ofera in prezent servicii gratuite de chirurgie refractivă.
    Va multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Un copilaș de nici șase anișori are nevoie de AJUTOR! Are CANCER și trebuie operat, URGENT, în Turcia

Chiar dacă părinții micuțului erau foarte săraci, Alin Gabriel a fost un cadou atât...

Noaptea Cercetătorilor 2014 aduce o nouă călătorie în lumea științei, la Timișoara

Cu ocazia acestui eveniment, cercetători, ingineri, exploratori şi inventatori îți dau întâlnire în campusurile...