ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dupa o investitie de un milion de euro, se fac operatii oftalmologice cu laser, GRATUITE, la Timisoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara organizează mai multe intervenții chirurgicale demonstrative în domeniul chirurgiei refractive, în care Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara derulează un proiect transfrontalier de mare amploare.

Viciile de refracție afectează un procent ridicat din populația locală tânără și marea majoritate a populației cu vârste de peste 40 de ani, fiind responsabile pentru cea mai mare parte a problemelor de vedere. Văzul este simțul prin intermediul căruia o persoană receptează majoritatea informațiilor din mediul exterior. În formarea imaginii, fenomenul de refracție a fasciculelor de lumină la traversarea mediilor transparente din globul ocular este esențial pentru asigurarea focalizării acestora pe retină. Viciile de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul) sunt tratate în mod clasic prin prescrierea de ochelari sau lentile de contact. Această abordare nu elimină însă complet efectele negative ale patologiilor, calitatea vieții pacientului rămânând în general afectată în mod negativ. Progresele tehnologice în domeniu permit în prezent corectarea definitivă a erorilor refractive prin intervenții chirurgicale laser cu grad scăzut de invazivitate.

Prin proiectul RECALT, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara a realizat investiții importante în tehnologii medicale de ultimă generație, aproximativ 1 milion de euro fiind dedicați echipamentelor pentru chirurgia refractivă. Echipamentele au fost instalate în incinta Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și sunt disponibile pentru prestarea de servicii chirurgicale gratuite pentru populația locală. În paralel, universitatea derulează un program complex de formare în domeniul chirurgiei refractive destinat oftalmologilor din întreaga regiune. Scopul este acela de a crește calitatea seviciilor medicale în domeniu și, pe această cale, a calității vieții populației. Echipa de specialiști a universității susține pe parcursul acestui an cursuri de formare gratuite pentru chirurgii oftalmologi și oferă servicii gratuite de diagnosticare și chirurgie refractivă tuturor pacienților interesați.

Astfel, dacă în alte regiuni ale lumii în care tehnologia Femto-Lasik este disponibilă, intervențiile chirurgicale sunt realizate pentru tarife consistente (între 1.100 și 4.200 de euro, în funcție de regiune), în Timișoara, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, populația poate beneficia de aceste servicii gratuit. Persoanele intresate se pot prezenta pentru investigații medicale gratuite și pot beneficia de servicii gratuite de chirurgie refractivă.

Cei interesați de astfel de intervenții chirurgicale au posibilitatea de a intra în legătură cu Prof. Univ. Dr. Munteanu Mihnea, șeful secției Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, clinică situată pe Scuar Martir Radian Belici, sau pot apela numărul de telefon 0256/20.44.67.

Dupa o investitie de un milion de euro, se fac operatii oftalmologice cu laser, GRATUITE, la Timisoara 1
- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.
    Va rog sa imi comunicati dacă Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, ofera in prezent servicii gratuite de chirurgie refractivă.
    Va multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore