Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ediția a VII-a a ”Bega Bulevard” aduce concerte, defilare de ambarcațiuni, jonglerii cu foc și CURSA RĂȚUȘTELOR. Vezi programul

- Advertisement -

Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2008, Festivalul Bega Bulevard a dorit să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidenţă Bega din toate punctele de vedere: estetic, urbanistic, ecologic şi va concentra, pe parcursul celor trei zile, activităţi informative, de divertisment şi culturale.

”Ne apropiem de finalizarea proiectului de reabilitare a malurilor Begăi și reluarea navigației în regim de transport local, iar pentru timișoreni e vizibil deja că vor exista 9 stații de vaporetto funcționale după achizitionarea ambarcațiunilor. Festivalul Bega Bulevard, ajuns la a șaptea ediție, reprezintă pe lângă un eveniment de anvergură în agenda culturală a orașului, și un reper de conștientizare a cetățenilor privind multiplele posibilități oferite de șansa de a avea în mijlocul Timișoarei un ”coridor verde” și nepoluant, util și atractiv din punct de vedere turistic, cum este râul Bega. Pentru că timișorenii sunt, prin excelență, un public cosmopolit, pentru că arta înseamnă creație și pentru că în Timișoara există artiști extraordinari care merită din plin să fie promovați, anul acesta am invitat la Bega Bulevard evenimentul Made in TM” ne-a informat Dan Diaconu, viceprimarul Municipiului Timișoara.

Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face-painting, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice. Toate aceste manifestări se vor desfăşura între Podul Mitropolit Şaguna (Tinereţii) şi Podul Traian, în parcul Alpinet, pe malul canalului Bega şi chiar pe apă.

Timişorenii vor putea participa şi la concursul tradiţional de răţuşte de plastic care vor pluti pe Bega. Anul acesta, banii strânşi din vânzarea biletelor, vor fi folosiţi pentru dotarea Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, din cadrul Compartimentului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Program Bega Bulevard 2014, 5 – 7 septembrie

5 septembrie
ora 18.00 Deschidere Bega Bulevard – Fanfara Timişoara Big Band, alocuțiuni
ora 18.30 Defilare ambarcațiuni pe Bega
ora 19.00 Concerte: Marion Kraeutner Band; Grave for Sale; Phaser; Taxi
ora 23.00 Jonglerii cu foc

6 septembrie
între orele 10.00 – 20.00 Activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri
ora 10.00 Lecţii de dans cu Magnum VRD
ora 11.00 Piesa de teatru ”Ariciul” – Teatrul Merlin
ora 12.00 Zumba fitness
ora 17.00 Concursuri pe apă între diverse tipuri de ambarcaţiuni
ora 20.00 Made in TM la Bega Bulevard. Vasile Mardare; Flare; The Different Class; Emil Kindlein Band ; One Lion; The Egocentrics; Blazzaj; Cargo
ora 23.00 Jonglerii cu foc

7 septembrie
între orele 10.00 – 20.00 Activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri
ora 09.00 Piti show
ora 10.00 Concert Peregrinii
ora 11.00 Piesa de teatru ”Noua poveste a Scufitei Rosii” – Teatrul Merlin
ora 12.00 Concert A.L.L. Friends Band
ora 13.00 Formaţiunea SALVO – simularea unor acţiuni de salvare pe diferite tipuri de risc: scafandrii, ambarcaţiuni, G.R.I.M.P.(salvări în medii periculoase, în plan vertical)
ora 16.00 Cursa răţuştelor pe Bega organizată de Clubul Rotaract Timişoara.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore