Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriElevii din Timiș REACȚIONEAZĂ după incidentul de la LPS Banatul Timișoara și...

Elevii din Timiș REACȚIONEAZĂ după incidentul de la LPS Banatul Timișoara și condamnă sistemul educațional

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consiliul Județean al Elevilor Timiș reacționează după momentele halucinante care au avut loc ieri în căminul de la LPS Banatul. Un elev de 13 ani a fost agresat sexual, cu o coadă de mătură, de alți doi elevi de 17, respectiv 18 ani, victima fiind internată mai apoi la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, la chirurgie, ca mai apoi să fie externat, ajungând la Orșova, acasă.

Medicii au concluzionat că doar s-a încercat acest lucru, nefiind găsite leziuni sau semne de abuz, potrivit Consiliului Județean al Elevilor Timiș. Referitor la incident, conducerea școlii a spus că nu s-a auzit nimic din camera băieților, motiv pentru care pedagogul nu a putut să-și imagineze cele întâmplate, chiar dacă pe camera de filmat se vede cum elevul de clasa a VII-a a fost dus în cameră de cei doi agresori.

Reprezentanții C.J.E. Timiș cred că în școlile din România ar trebui introduse ore de dezvoltare a abilităților elevilor, cum ar fi etica, vorbitul în public, organizarea timpului, aplanarea conflictelor. „Având în vedere că orice internat pentru elevi se ghidează după regulamentul intern elaborat care trebuie respectat atât de elevi, dar mai ales de personalul internatului, consider că acesta este unul de formă şi nu se aplică precum ar trebui pentru a asigura siguranţa elevilor din internat. De asemenea, elevii ar fi trebuit sa fie informaţi la începutul anului cu privire la regulamentul intern, iar dacă acesta nu se respectă pedagogul internatului este responsabil de conduita elevilor care convieţuiesc în acea clădire. Este inimaginabil de crezut că nimeni nu a putut să intervină până la finalul evenimentul şi că siguranţa elevilor nu poate fi asigurată niciunde, având in vedere câtă «prioritate» se oferă sistemului educaţional din România. Măsurile luate de minister în ceea ce priveşte siguranţa în şcoli sunt insuficiente şi ineficiente, un exemplu fiind legea 35/2007, care deşi prevede creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prea multe şcoli apelează la a strânge fonduri de la elevi, pentru a plăti firme de pază, în contextual în care «şcoala este gratis». Agresorii sunt tot niște victime ale unui sistem de învățământ deficitar, care nu a putut detecta din timp problemele lor comportamentale”, s-a arătat în comunicatul de presă transmis de C.J.E. Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare