Marián-Čišovský

Povestea lui Čišovský, după plecarea de la echipa patronată de Marian Iancu, este una dintre cele mai triste ale fotbalului modern. În luna ianuarie, fostul jucător al Politehnicii Timişoara, a primit o veste necruţătoare din partea medicilor. Acesta a fost informat că suferă de scleroză laterală amiotrofică -boală cunoscută și ca ”boala Lou Gehrig“, care se manifestă prin lipsa coordonării membrelor, pierderea motricităţii şi probleme de vorbire, scrie prosport.ro.

”Ciso” a fost nevoit să renunțe la cariera de fotbalist încă de anul trecut, în martie 2014 evoluând pentru ultima dată tocmai sub tricoul celor de la Viktoria Plzen. Fostul fundaş a fost prezent, ieri, alături de foștii săi coechipieri, care au câştigat titlul în Cehia, pe teren. De departe cel mai emoționant moment al meciului a avut loc după ultimul fluier al arbitrului central, când jucătorii lui Viktoria i-au dedicat titlul cucerit lui Marián Čišovský, fostul fotbalist izbucnind în lacrimi.

”Sunt un om puternic, însă nu mi-am putut controla emoţiile şi am avut lacrimi în ochi din cauza lui Marián. Dacă aş putea să renunţ la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani, pentru sănătatea lui, aş face-o imediat”, a spus Miroslav Koubek, antrenorul celor de la Plzen.

Viktoria a câştigat campionatul Cehiei după ce a învins, luni, pe Vysocina Jihlava, scor 2-0, în etapa a 28-a a competiției interne. Cu două etape înainte de final, Plzen are cu şase puncte mai mult decât ocupanta locului doi, Sparta Praga, precum şi avantajul rezultatelor directe.

Marián Čišovský, născut pe data de 2 noiembrie 1979, a evoluat la Timișoara între 2008 și 2011, unde a fost unul dintre cei mai iubiți și respectați fotbaliști străini. ”Ciso” a adunat sub culorile alb-violet 59 de prezențe, reușind să marcheze cinci goluri. Cel mai ”celebru” gol marcat de Čišovský este cel care a adus egalarea de pe terenul celor de la MyPa, scor 3-3, în minutul 93, rezultat care a trimis-o pe Poli, mai departe, în Europa League. Fundașul a evoluat în 15 partide și pentru echipa națională a Slovaciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.