FABULOS! La Timișoara se construiește un… oraș! Open Ville aduce cea mai înaltă clădire: 155 de metri și 27 de etaje! FOTO

- Advertisement -

Strada Aristide Demetriade își va schimba, încă o dată, înfățișarea. Primăria Timișoara a primit documentația prin care un dezvoltator îşi propune să realizeze acolo o zonă mixtă cu funcţuni de comerţ, servicii și birouri, pe terenul situat în intravilanul municipiului Timişoara, chiar la numărul 1.

Beneficiarul se numește Iulius Trust, iar înălțimea maximă admisibilă și pe care vrea să o folosească dezvoltatorul este de 27 de etaje, ceea ce înseamnă că imobilul cel mai înalt, situat chiar în mijlocul complexului ”Open Ville” ce uremază să fie ridicat acolo va avea configurația 3S+D+P+27E (trei niveluri subterane -cel mai probabil parcări-, un nivel demisol, parter și 27 de etaje. Această construcție va avea în total 155 de metri înălțime. Un alt imobil cu o înălțime mare, va avea 19 etaje deasupra solului și va totaliza 108 metri înălțime.

”Open Ville” va avea și imobile ”normale” în peisajul imobiliar local, cu până la 11 nivele. Clădirile vor fi proiectate cu respectarea principiilor de estetică arhitecturală, fără a se afecta caracterul zonei. Se vor asigura locuri de parcare pentru spaţiile cu funcţiuni complementare, proporţional cu suprafaţa şi destinaţia acestora.

Spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi plantate cu gazon şi cu un
arbore la fiecare 150 mp. La capitolul ”împrejmuiri”, documentația dezvoltatorului arată că ”sunt recomandate împrejmuirile de tip transparent, cu înălţimea spre stradă de maxim 1,80 m (lemn, gard viu, plasă de sârmă cu vegetaţie agăţătoare, etc.). Vezi toate detaliile acestui proiect AICI.

Proiectul mai cuprinde un parc uriaș, de 55.000 de metri pătrați și cel mai important lucru, acesta va fi SUSPENDAT. Zona verde va fi ”cea mai mare zonă din țară acoperită de grădini suspendate și acoperișuri verzi cu o vegetație luxuriantă, locuri de joacă pentru copii, carusel și patinoar”, se mai arată în documentație. Conform termenului înaintat de dezvoltator, totul ar trebui să fie gata peste numai doi ani, în 2017, viitorul proiect fiind acum la mâna consilierilor locali din capitala Banatului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Pasajul Popa Șapcă, aproape de materializare. Cum va arăta acesta după finalizarea sa VIDEO

Pasajul Popa Șapcă, unul dintre punctele din traficul timișorean...

Din aceeași categorie

Categorii Populare