Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fair-play politic din partea primarului Timișoarei! ”Nu comentăm intervenția DNA să nu perturbăm actul de justiție”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Miercurea neagră”, în care președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, dar și un cosilier județean, alături de peste 20 de primari ai unor localități din județ și directori de instituții, nu l-au provocat pe edilul-șef al Timișoarei, Nicolae Robu. ”Consider intervenţia DNA de astăzi la Consiliul Judeţean Timiş şi la mai multe primării din judeţul Timiş drept un demers judiciar ce nu trebuie supus la prea multe comentarii în spaţiul politic. Afirmăm cu toţii că ne dorim o justiţie independentă, un stat de drept în România, ei bine, lansez un apel, atunci, ca prin atitudinile noastre, ale celor cu diverse funcţii în sfera politică, să nu perturbăm actul de justiţie” a explicat liderul PNL Timiș.

După ce în ultima perioadă mai mulți președinți de consilii județene dar și primari ai unor localități de pe întreg cuprinsul României au ajuns să dea declarații pe la Direcția Națională Anticorupție, ba chiar au ajuns după gratii, Robu ridică semne de întrebare față de ceea ce se întâmplă ”în România noastră”. ”Desigur, faptul că zeci de preşedinţi de consilii judeţene şi sute de primari din întreaga ţară sunt implicaţi în diverse dosare de corupţie – unii dovediţi deja ca vinovaţi, alţii, posibil vinovaţi, respectiv posibil nevinovaţi, urmează a se vedea – este el, în sine, de natură să ridice mari semne de întrebare asupra a ce s-a întâmplat şi se întâmplă în România noastră. Este sarcina puterii judecătoreşti să-şi exercite prerogativele fără nicio influenţă, din partea nimănui şi să stabilească, printr-un act de justiţie corect, vinovăţiile şi pedepsele aferente lor, respectiv nevinovăţiile, după caz şi este obligaţia clasei politice, a oamenilor politici ca individualităţi, să lase justiţia să-şi vadă de treabă netulburată, după cum este obligaţia celor vinovaţi de a plăti pentru ilegalităţile lor, proporţional cu gravitatea faptelor comise”, a mai spus edilul-șef al Timișoarei.

Fiind deținătorul funcției de preşedinte al PNL Timiş și vicepreşedinte la nivel naţional al aceluiași partid, primarul Municipiului Timişoara susține că din toate aceste funcții, dar ”şi ca simplu cetăţean al acestei ţări, îmi doresc să văd că faptul că justiţia dă semne de bună funcţionare în România va descuraja fărădelegile, va pune stavilă tentaţiilor de a fura, provocate de lăcomia ce se pare că domină o bună parte din semeni” a încheiat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...