Fațada Operei din Timișoara intră în reabilitare

- Advertisement -

Palatul Culturii, clădirea ce găzduiește Opera din Timișoara și Teatrul Național, va intra în reabilitare. Licitația a fost finalizată, iar lucrările de renovare vor demara în câteva săptămâni.

Firma ce a câștigat licitația pentru reabilitarea fațadei Palatului Culturii va trebui să finalizeze lucrarea în șase luni, costul fiind de 632.000 de lei. Potrivit primarului Nicolae Robu, contractul se va semna până la finele lunii februarie. Marea întrebare legată de această reabilitare este dacă vor fi găsite celebrele statui în spatele plăcilor de pe fațada clădirii.

„S-a încheiat procedura, a expriat inclusiv perioada în care se puteau depune contestații. Sc alex dia construct srl firma câștigătoare. În limita valorii menționate se va face reabilitarea fațadei. Este foarte aproape momentul în care vom vedea dacă celebrele statui sunt în nișele unde au fost inițial. Dacă vor fi găsite, le vom lăsa la vede pe postamente”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Clădirea Operei din Timișoara a fost ridicată în perioada 1872-1875. De-a lungul anilor, imobilul a ars în două incendii, fațada fiind reconstruită în același stil. Fațada actuală a fost realizată în 1936. Ultimele lucrări de restaurare au fost făcute în 2003.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img