Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Nicolae Robu, în scandalul benzinăriei ilegale din zona Modern: Nu-mi amintesc. Mie mi se aduc toate garanțiile de legalitate

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Nicolae Robu a reacționat în urma materialului realizat de Vocea Timișului, în care am dezvăluit ilegalitățile comise pentru amenajarea unei benzinării în zona Modern, investiție realizată de omul de afaceri Teodor Tuducan. Edilul nu a putut să dea nicio explicație coerentă legată de acest caz, ci a delegat responsabilitatea pe umerii aparatului municipalității.

La conferința săptămânală de la primărie, Nicolae Robu prezentând ca o realizare faptul că Tuducan a reușit într-un an de zile să obțină hârtiile necesare pentru retrocedarea terenului pe care proprietarii nu au avut succes în 11 ani. Cei prezenți nu au avut parte de o argumentare, în calitate de reprezentant al administrației locale într-un scandal care amenință imaginea instituției pe care o conduce, ci, în stilul cu care a obișnuit opinia publică, de injurii și ofense:

„Cei care trăiesc din taxă de protecție și taxă de asmuțire au ieșit la rampă. Eu nu nominalizez. Pun o întrebare. Cât de bolnav la cap trebuie să fie cineva care în situația în care o administrație nu face dreptate unui cetățean timp de opt ani, bătându-și joc de el când are de făcut un lucru simplu, să corecteze o eroare materială, iar o altă administrație rezolvă problema într-un timp de un an, în loc să acuze prima administrație și să o laude pe a doua, o acuză pe a doua. Cred că oricine poate da răspunsul. Îl dau eu. Cineva bolnav rău de tot”.

Primarul susține cu tărie că investiția este legală, dar nu știe să dea detalii în acest caz și nici nu-și asumă un punct de vedere oficial în această chestiune, ci lasă responsabilitatea pe umerii aparatului municipalității. „Întotdeauna mie mi se aduc toate garanțiile de legalitate. Toate. Și pun întrebări de fiecare dată. Dacă aveți neclarități, formulați, aparatul primăriei vă va răspunde asumându-și răspunderea”, a declarat Nicolae Robu.

Fiind însă întrebat de ce proiectul a fost trecut pe lista urgențelor, edilul susține că nu-și amintește, dar dă garanții că nimeni nu beneficiază de tratament preferențial în cadrul instituției pe care o conduce.

„Nu-mi mai aduc aminte lucrul acesta. Timișoara e considerat orașul cel mai bun pentru afaceri e baza multor indicatori. Atractivitatea e dată inclusiv de tratamentul de care investitorii au parte din partea administrației publice locale. Orice investitor, nu contează absolut nimic, are parte de un tratament cu celeritate pentru că interesul nostru e să se facă cât mai multe investiții care aduc locuri de muncă, venituri la bugetul local, la cele centralizate, care oferă diverse beneficii pentru timișoreni. Restul sunt discuții sterile la care nu particip. Nici n-o să fac discriminări unor persoane care îmi sunt cunoscute. Nimeni nu beneficiază de nicio facilitate, de nimic special. Absolut. Nu este întâmplător că pe obiectiv a trebuit să se vină de trei ori cu alt proiect pentru a se da avizul din partea comisiei de circulație. Ce dovadă mai bună aveți? Dacă cineva voia să ajute, nu cerea să se modifice de trei ori. În primărie dispoziţiile mele sunt ferme nu avem prieteni, nu avem duşmani, nu avem mamă, nu avem tată şi aşa mai departe, avem cetăţeni şi firme care trebuie tratate echidistant cu toată solicitudinea”.

Discursul primarului este presărat cu idei filosofice și idealiste, dar de câte ori i se cere să își argumenteze declarațiile, să spună concret, lucrurilor pe nume, declară că nu știe sau că nu-și amintește. De data aceasta a fost întrebat simplu, câte locuri trebuie să aibă prevăzute benzinăria în proiect pentru a primi avizul necesar. Vorbim aici despre un subiect deschis chiar de către Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara.

„Trebuia să aibă trei locuri, nu știu câte locuri, că nu mă pricep la detalii tehnice. (…) Nu-i nicio problemă, dacă cineva are dubii, organele statului să facă anchetă. Eu relaxat facilitez orice anchetă”, a garantat Nicolae Robu.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore