Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieFirma care lucrează la Popa Șapcă, amenințată cu DOSAR PENAL. Metoda Big...

Firma care lucrează la Popa Șapcă, amenințată cu DOSAR PENAL. Metoda Big Brother anunţată pentru şantier

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Firma SylcCon Trans care realizează lucrările de la Popa Şapcă ar putea răspunde în faţa legii pentru că a încercat să treacă cu vederea existenţa vestigiilor la Popa Şapcă. Totul după ce un angajat al Muzeului Banatului a făcut plângere la IPJ Timiş şi a cerut sistarea lucrărilor de lărgire a străzii. Urmare a reclamaţiei, s-a dispus suspendarea lucrărilor pe o bucată din şantier, pentru o cercetare arheologică ce ar urma să dureze o lună de zile. Primarul Nicolae Robu este convins că la mijloc este vorba de un boicot din partea PSD.

„Mi se plâng colaboratorii, că toată ziua trebuie să dai cu subsemnatul pentru ceva. De exemplu, se vorbeşte de deschidere de dosar penal pentru firma care a făcut lucrări la Popa Şapcă fără să ceară cercetare arheologică la momentul la care s-a dat peste nu ştiu ce cărămidă acolo. Noi avem aviz dat perfect legal, care nu cerea aşa ceva. Toată lumea este sub o anumită comandă, judecaţi şi dumneavoastră, că şi cei ce ne urmăresc judecă. Şi în 2004 când era Adrian Năstase prim-ministru şi ei erau infiltraţi peste tot s-au crezut mereu la putere şi deasupra interesului public, deasupra legilor şi de orice. Asta fac şi acum. Din păcate toţi cei care se comportă astfel în politică, din păcate nu au capacitatea să înveţe din trecut vor fi uriaşi cu picioarel de lut. Asta se dovedeşte în timp numai că din păcate au de suferit cetăţenii până când picioarele de lut se prăbuşesc. Cineva s-a dus la Comisia Naţională de Monumente şi a pus problema în alţi termeni şi acolo se iau deciziile şi s-a dispus să se facă cercetările arheologice. Eu am mai spus foarte clar. Am soluţii de luptă pentru orice. O să filmez 24 din 24 de ore ca să vedem care este volumul de cercetări arheologice, o să vedem ce descoperiri arheologice vor fi şi să vedem locul unde vor fi ele găsite şi apoi să dea socoteală. Că mai există în ţara asta şi Procuratură şi alte instituţii care îşi fac datoria în interes public”, a declarat Robu astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...