Nervi și jigniri la CJ Timiș. Proiectul pentru construcția sălii polivalente de 16.000 de locuri la Giroc a fost BLOCAT

Discuții încinse în cadrul ședinței de plen de la Consiliul Județean Timiș de astăzi. Mărul discordiei a fost un proiect care prevedea aprobarea locației de la Giroc pentru construirea sălii polivalentecu bani de la Compania Națională de Investiții. În vreme ce consilierii PSD au fost de acord cu aprobarea locației, aleșii PNL s-au împotrivit, cerând ca sala să fie ridicată pe locația propusă de Primăria Timișoara, lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”. Practic, este vorba de un acord de principiu al CJ Timiş pentru punerea la dispoziţie a locaţiei, urmând ca CNI să ia o decizie finală. Proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru, însă alte două proiecte care prevedeau demolarea unor construcții de pe teren au picat, astfel că, deocamdată CNI nu poate începe investiția aici.

Nicu Bitea, liderul de grup al consilierilor PNL a atenţionat că „nu doresc şi nu dorim grupul consilierilor PNL să facem spectacol pe tema acestui proiect. Aţi spus că în comisiile reunite noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Ceea ce pot să vă spun este că încă o dată vă solicităm şi solicităm Guvernului României ca sala polivalentă să fie construită pe locaţia propusă de Primăria Timişoara. Primăria Timişoara propune CJ Timiş un parteneriat de 50% pe proprietatea sălii pe care o va face. (…) Locaţia propusă de Primăria municipiului Timişoara face parte dintr-un concept amplu, ultramodern elaborat de specialişti, concept care reprezentă Master Planul pe infrastructura sportivă a Timişoarei.(…) Nu există niciun fel de ambiţii ca să nu credeţi că se merge pe această idee de ambiţie personală sau de orgolii, există doar ideea de a construi o sală polivalentă care să deservească cetăţenii din oraş”.

„Am început demersurile pentru ca pe acest teren de zece hectare dorim realizarea bazinului de înot pentru ca noi să nu stăm la stadiul de articole în presă şi pe Facebook, ci încercăm să punem teren la dispoziţie ca să beneficiem de fonduri guvernamentale”, a spus Dobra în timpul plenului. După ce proiectele pentru eliberarea terenului de sarcini au picat, acesta a promis că acestea vor fi repuse la vot.

„Deocamdată parte din acest proiect nu a fost aprobat de către grupul PNL din CJ şi asta pentru că o parte din aceste proiecte trebuiau să obţină două treimi de la grupul de consilieri judeţeni fiind de patrimoniu şi colegii din PNL au luat decizia de a nu vota aceste proiecte. De fapt ce se presupune. Primul proiect privea demararea procedurii pentru construcţia sălii polivalente de 16000 de locuri, iar celelate două proiecte erau pentru punerea terenului la dispoziţie liber de sarcini. Pe acel teren sunt anumite platforme betonate, moştenite de când s-a luat acel teren de la unitatea militară. Nu s-au făcut niciodată demersuri pentru demolarea acelor construcţii pentru că nu s-a făcut o strategie pentru acel teren de zece hectare. (…) Dacă domnul Robu ia totul ca pe un orgoliu personal şi îşi doreşte realizarea acelei construcţii pe un teren care nu este viabil la ora asta eu cred că în această variantă şi în această gândire vom ajunge că pierdem fonduri guvernamentale extrem de importante pentru judeţul Timiş şi pentru regiune”,a explicat Călin Dobra. Șeful CJ Timiș l-a somat public pe primarul Nicolae Robu să își ceară scuze pentru că l-a jignit public în repetate rânduri.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img